Svet motocyklov - marec 2020

V predaji už marcové vydanie časopisu Svet motocyklov a čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - marec 2020

AKTUALITY

PREDSTAVENIE: DUCATI SUPERLEGGERA V4

Mysleli sme, že najväčším klenotom Ducati v roku 2020 bude Streetfighter V4. Ako hlboko sme sa mýlili! Úplne nová Superleggera V4 má až 234 koní a váži len 152,2 kg, čo znamená nový rekord medzi homologovanými motorkami - 1,54 koňa na kilogram! Po týchto údajoch už nie je nič v živote dôležité. Len to, kde na ňu zohnať sto tisíc eur.

1819.jpg

PREDAJE MOTOCYKLOV V ROKU 2019

Aj v roku 2019 zaznamenal slovenský motocyklový trh pozitívny nárast. Viac informácií nám poskytol Marek Malatinec, ktorý je už štvrtý rok predsedom divízie dovozcov a výrobcov motocyklov v rámci Združenia automobilového priemyslu ZAP.

PREDSTAVENIE: YAMAHA TMAX

TMAX od Yamahy stál pri zrode kategórie maxiskútrov na prelome tisícročí. Bol jedným z modelov, ktoré prišli s odvážnym spojením praktickosti skútra a výkonu športovej motorky. Odvtedy sa počty predaných kusov TMAX rátajú už v státisícoch a pre výrobcu je to nepochybne veľmi dôležitý model.

TEST: NOVÉ MODELY SEA-DOO 2020

Na európskej prezentácii produktov kanadskej spoločnosti BRP sme si okrem rekreačno-úžitkových vozidiel Can-Am mohli vyskúšať i nové modely vodných skútrov Sea –Doo pre rok 2020. Všetko okolo nás neuveriteľne rýchlo beží a tak je čas bližšie sa s nimi zoznámiť.

2627.jpg

PREDSTAVENIE: TRIUMPH TIGER 900

Nároky na cestovné endurá sú vysoké a tieto stroje musia spĺňať kritériá, ktoré sú častokrát dosť protichodné. Výrobcovia to riešia šikovne – napríklad tak, že z konkrétneho modelu prinášajú viaceré verzie. Výnimkou nie je ani britský Triumph. Modelový rad Tiger nielen že ponúka dvojicu objemov, ale každý z nich má aj viaceré modely a verzie. Pochopiteľne, ani najčerstvejší prírastok – Tiger 900, nie je výnimkou...

TEST: HARLEY-DAVIDSON TRIPLE S 2020

Tento rok som vďaka pozvaniu amerického výrobcu odštartoval svoju motocyklovú sezónu už začiatkom februára. Aj keď hlavnou náplňou podujatia s názov „Triple S" boli testovacie jazdy na motocykloch radu Softail, čakalo nás ešte niekoľko príjemných prekvapení.

TEST: HARLEY-DAVIDSON LOW RIDER S

Modelový rad Softail dnes ponúka veľmi pestrú paletu motocyklov z ktorých každý dokáže sprostredkovať iný zážitok z jazdy. Najnovším prírastkom je športovo ladený power-cruiser so staronovým označením Low Rider S , ktorý sa po krátkej odmlke vracia do ponuky amerického výrobcu.

3233.jpg

PREDSTAVENIE: SUZUKI V-STROM 1050/XT

Pre svoju maximálna funkčnosť a spoľahlivosť je litrový V-Strom veľmi obľúbený medzi dobrodružnými cestovateľmi. Duo tohtoročných noviniek, ktoré svojim dizajnom nápadne pripomínajú legendárny model DR-Big, ponúkne viac komfortu a ešte bohatšiu výbavu.

PREDSTAVENIE: CF MOTO 650 GT

Značka CFMOTO, známa predovšetkým vďaka štvorkolkám, čoraz viac expanduje aj vo svete dvoch kolies. Spolupráca s KTM prináša stále nové modely s dizajnom z pera renomovaného štúdia Kiska. K najčerstvejším novinkám patrí dobre známa dvojvalcová 650-ka, tentokrát s prívlastkom GT.

TEST: HONDA CBR 1000 RR-R FIREBLADE

Prvá generácia CBR 900RR so svojimi 122 koňmi a 185 kilami suchej váhy predčila v deväťdesiatom druhom všetku konkurenciu. Dnes má CBR 1000 RR-R Fireblade SP v porovnaní s ňou 178% výkonu a 98% hmotnosti. Blejd odteraz žerie krvavé stejky, sype anaboliká a trénuje v oktagone. A konkurencii sa z toho zase pretočili panenky.



PREDSTAVENIE: KDM MOTOSHOP

V roku 2019 postavila firma KDM MOTOSHOP novú, modernú predajňu o rozlohe 500 metrov štvorcových, nachádzajúcu sa za mestom Partizánske a Malými Uhercami. Predajňa je umiestnená pri frekventovanom cestnom ťahu smerom od Topoľčian do Prievidze.

BMW MAGAZÍN 2020

TEST: BENELLI IMPERIALE 400

Ak hľadáte liek na dnešnú uponáhľanú dobu, mám pre vás jeden tip. Volá sa Benelli Imperiale 400 a jeho účinok nastupuje hneď ako si ho naordinujete. Stačí sa pohodlne usadiť a pri pohodovom tempe vnímať už len bublanie jednovalca a cestu pred vami.

PREDSTAVENIE: KAWASAKI Z900

Rodinka športovo ladených roadsterov Kawasaki nesie spoločné označenie „Z". Dnes je už slušne rozrastená, od juniorskej 125-ky, cez začiatočnícku 400-vku, univerzálnu 650-ku, dravú 900-vku, ešte dravšiu 1000-ku, až po posledný prírastok menom Z H2 – extrémizmus poháňaný preplňovaným motorom s výkonom 200 koní...

MOTOTURISTIKA: MAROKO V SEDLE BMW R 1250 GS

O Maroku, ako krajine motorkárom zasľúbenej, som toho počul a čítal veľa, ale akosi som sa nemal k tomu ísť to vyskúšať. Až prišla od kamaráta Dalibora ponuka, ktorá sa nedala odmietnuť. Nečakajte však dakarské zápisky plné adrenalínu, potu, piesku, či nehostinných bivakov. Bolo to bližšie spanilej jazde zrelých mužov - bikerov, ktorým pribudli naozaj krásne zážitky.

6667.jpg

TEST: KTM 1290 SUPER DUKE GT

Čo vznikne, keď neskutočne silný naháč dostane veľkú nádrž, turistickú kapotu a pohodlné sedadlo? Predsa neskutočne silný superturista! Vyskúšal som KTM 1290 Super Duke GT druhej generácie a bola to jedna neskutočne rýchla jazda.

CUSTOM: 1984 HONDA CBX750F

Ikonickú Hondu CB750 si pamätá každý a dodnes patrí medzi najväčšie motocyklové legendy vo svete. No jej kapotovanú verziu CBX750F už pozná len málokto a má to asi svoj dôvod. Vďaka rozmerným plastovým kapotám z osemdesiatych rokov by som sa dnes na nej hanbil ukázať na ulici.

7475.jpg

PREDSTAVENIE ZNAČKY NORTON

Pamätám si na svoju prvú vlastnú motorku. Samozrejme, bol to pekáč. Červeno-krémová dvadsiatka bez TP a ŠPZ. Taký štandardík. Veď ani nebolo veľmi z čoho vyberať. Malo to

však vedľajší efekt. Veľa ľudí malo silnú potrebu si stroj upraviť. Vznikali tak viac, či menej podarené úpravy. Mňa to neobišlo a cítil som, že čierno – biela kombinácia je to, čo chcem.

PREDSTAVENIE: BRP CENTER ŽILINA

Firma Allmetal má za sebou štvrťstoročie fungovania a zároveň tento rok oslavuje prvú päťročnicu rozšírenia svojej činnosti o autorizované dílerstvo produktov koncernu BRP. V žilinskom BRP CENTER nájdete pekne pohromade vozidlá do terénu aj na cestu, do vody, aj na sneh... BRP Center Žilina sa stal pre rok 2019 opäť Zlatým dílerom BRP pre Slovensko, čím obhájili titul „díler roka" 2018. Rastúci počet spokojných zákazníkov je najlepší dôkaz toho, že v Žiline vedia „ako na to".

ŠTEFAN SVITKO a DAKAR 2020

V roku 2020 sa prestížna Rally Dakar presunula od nás smerom na východ, do Saudskej Arábie. Štefan Svitko zo Slovnaft Rally Teamu na štarte nechýbal a čo je potešiteľné, na rozdiel od minulých dvoch ročníkov, nechýbal ani v cieli. Len tesne minul top desiatku a výsledkom bolo stále skvelé jedenáste miesto.

8081.jpg

DAKAR: VÍŤAZSTVO ZNAČKY HONDA PO 31 ROKOCH

Prestížna súťaž menom Rally Dakar má za sebou viac ako štyridsaťročnú históriu, počas ktorej zavítala do troch kútov zemegule. To, čo začalo a tri desaťročia trvalo v Afrike, malo pokračovanie v jedenástich ročníkoch organizovaných na juhoamerickom kontinente v rôznej kombinácii krajín. Tretím dejiskom sa tento rok stala Saudská Arábia, kde sa Dakar trochu priblížil svojmu pôvodnému, africkému a pieskovému charakteru...

MX PROJEKT: SERVIS HUSQVARNA FC 250

Ostré motokrosové špeciály, akým je aj projektová Husqvarna FC 250, majú predpísaný pravidelný 10 hodinový olejový servis. Chce to kvalitný olej, filtre, nejakú tú hodinku v garáži a minimálne základný level zručností - takzvaný level lama.

8485.jpg

KIDS MX: ŠTVRTÉ NARODKY

Viete čo je najlepšie na deťoch? Že si na nich môžete plniť svoje nesplnené detské sny. A tak som pre svoju dcéru Eli pripravil na štvrté narodeniny prekvapenie, po akom som ja sníval celé svoje detstvo.

TEST: KAYO 200

Spoločnosť Journeyman, ktorá na našom trhu zastupuje štvorkolky značiek CFMoto a SMC, nedávno do sortimentu zaradila aj značku Kayo. Konkrétne detské a juniorské štvorkolky tohto výrobcu. Najskôr to vyzeralo, že sa z nášho testovania novinky bude tešiť hlavne syn, no dopadlo to tak, že zostal len v úlohe spolujazdca. Vysvetlenie je jednoduché...

8889.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre