SVET MOTOCYKLOV - Máj 2019

Na stánky prichádza májové vydanie časopisu Svet motocyklov, tak ho nepremeškajte...

SVET MOTOCYKLOV - Máj 2019

AKTUALITY

TRIUMPH BANSKÁ BYSTRICA

Angličania už sú aj na strednom Slovensku! V Motoshope Žubor slávnostne otvorili exkluzívny showroom značky Triumph, takže si priaznivci anglických motocyklov môžu prísť na svoje aj východnejšie od Bratislavy.

TEST: YAMAHA SCR 950

Čopre sú out! Úplne mimo. Ľudia už nechcú jazdiť na nudne pohodlných motorkách. Teraz sa nosí klasika - kafíčka a hlavne skremblery. Jeden taký má aj Yamaha. Volá sa SCR950. A je to vlastne čoper! Alebo žeby nie?

1819.jpg

ČZ 506

Ak tieto fotky ukážete rodičom, určite im Čezeta bude povedomá. Tento skútrik, alebo skôr poriadne veľký kus skútra, pozná aspoň „z videnia" takmer každý z bývalého Československa, kto o motorkách niekedy niečo počul. No to, čo vidíte na tejto dvojstrane nie sú žiadne archívne zábery, je to realita dnešných dní.

2223.jpg

CF MOTO MT 650

Za cestovateľský stroj mnohí považujú len motorky s objemom vysoko nad liter, nadupané maximálnou výbavou a všemožným luxusom. Potom sú tu takí, ktorí sa neboja cestovať aj na mopede. No a niekde v strede medzi týmito extrémami stojí „bežný užívateľ", ktorý nechce za motorku utratiť celoživotné úspory, ale chce sa voziť, či jazdiť aj ďalej ako okolo domu, hľadá primeranú dávku komfortu aj aký-taký výkon. Hľadá, premýšľa a vyberá...

BMW F 850 GS ADVENTURE

Po minuloročnej F 850 GS pristála v mojich rukách aj tohtoročná novinka Adventure. Navyše v plnej paľbe, hádam s maximálnou možnou výbavou. A ešte k tomu v krásnom Rallye packete. Nepamätám si to úplne presne, ale asi som musel poslednú dobu veľmi poslúchať.

2829.jpg

ŠKOLA JAZDY DIEL DRUHÝ: TECHNICKÝ STAV

Páčil sa ti prvý diel nášho nového seriálu? Máš to v hlave upratané a chceš začať na sebe pracovať? Chceš byť za rajdami lepší? Ešte chvíľu vydrž. Dnes sa budeme baviť o tom, na čom sedíš. Pretože keď sa ti pokazí auto, tak ti to môže ublížiť na psychike, ale keď sa pokazí motorka, môže ti to rozbiť držku.

TEST: HONDA FORZA 300

Prémiový model Forza 300 novej generácie je spojením toho najlepšieho z dvoch svetov. Nadštandardná výbava a komfort charakteristický pre rad GT sa tu snúbi s ľahkou ovládateľnosťou a dynamikou športového skútra. Nič lepšie na každodenné dochádzanie do miest s hustou premávkou ešte nevymysleli.

KTM 790 ADVENTURE

Najviac očakávaná dobrodružná novinka roku 2019! KTM 790 Adventure je stroj, na ktorý sa tešil celý svet a ja spolu s ním. Do prvého redakčného testíku sme dostali štandardnú cestnejšiu verziu KTM 790 Adventure. A už teraz sa neviem dočkať ďalšieho pokračovania. Chcem viac!

3839.jpg

POROVNÁVACÍ TEST: BMW K1600 GRAND AMERICA VS. HONDA GL1800 GOLD WING

V našom redakčnom teste si tentoraz zmerajú sily dva exkluzívne modely, ktoré predstavujú absolútnu špičku v kategórii luxusných turistických motocyklov. Okrem maximálneho komfortu, aký vôbec dokáže jednostopové vozidlo ponúknuť, dokážu uchvátiť famóznym záťahom svojich veľkoobjemových šesťvalcových motorov. V sedle týchto dvoch korábov bude aj tá najdlhšia cesta naprieč kontinentom patriť medzi nezabudnuteľné zážitky.

4243.jpg

FULLSERVIS V BMW

Nikto nezosadne z motocykla BMW bez širokého úsmevu na tvári. A servisná ponuka v BMW je rovnako široká. V prípade využitia služby BMW Motorrad Service Inclusive a služby predĺženej záruky vám jednorazová fixná platba pokryje všetky servisné úkony a potenciálne opravy. Vďaka flexibilným ponukám si môžete zvoliť služby, ktoré sú najlepšie pre vás a pre váš motocykel, až počas 5 rokov. Pokojne sa usmievajte - o zvyšok sa postarajú v BMW.

TEXTILNÉ MOTOCYKLOVÉ BUNDY

Motocyklová sezóna sa naplno rozbehla a pokiaľ potrebujete trochu obnoviť šatník, na nasledujúcich stranách vám prinášame ponuku rôznych modelov textilných motocyklových búnd od značiek, ktoré u nás patria k najrozšírenejším a najobľúbenejším. Vyberte si niekoľko svojich „favoritov" a potom vyrazte do obchodu vyskúšať si viacero modelov „naživo". Kvalitná textilná bunda je pomerne veľkou investíciou, výber by ste preto nemali podceniť. Je to investícia nielen do vašej bezpečnosti, ale aj vášho pohodlia.

5051.jpg

BRIXTON BX 125X

Pri pohľade z diaľky môžete mať dojem, že vidíte nejaký historický kúsok - motocyklový veterán. Práve takéto tvary sa dnes tešia veľkej obľube. V jednoduchosti je krása a nestarnúca klasika právom priťahuje pohľady všetkých vekových kategórií. Dizajnéri to vedia a radi vsádzajú na retro štýl. Motorka, ktorá dnes stojí pred nami, naviac vyzerá ako vojnový veterán. Matná tmavo zelená jej pristane a dokresľuje imidž drsňáka.

5859.jpg

DOSTUPNÁ TURISTIKA V PODANÍ BENELLI

Talianska značka Benelli je najstarším výrobcom motocyklov v Európe, ktorý motorky vyrába bez prerušenia. V ponuke je viacero modelov motocyklov, na svoje si prídu športovejšie ladení jazdci, ale aj tí, ktorí hľadajú nádhernú nadčasovú klasiku. A bokom samozrejme nezostávajú ani dobrodružne ladení mototuristi.

TEST: TRIUMPH SCRAMBLER 1200 XE

Na jeseň Triumph predstavil dlho očakávané novinky, ktoré sa na Scrambler iba nehrajú. Terénne orientovaná verzia XE, ktorú sme dostali na krátky test, kombinuje autentický štýl s maximálnou funkčnosťou pri jazde na všetkých druhoch povrchov. Nové tisícdvestovky pritom môžu nadviazať na slávnu históriu tejto ostrovnej značky.

6061.jpg

JAZDENÁ DUCATI MONSTER 900/1000/1100/1200

Viac ako 25 rokov histórie modelu, ktorý zmenil svet nahých motocyklov. Ponuka ojazdených modelov Ducati Monster je tak široká, že sa dnes stihneme venovať len najsilnejšej verzii červenej príšery Monsteru 900 / 1000 / 1100 / 1200.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

EXKLUZÍVNY TEST POLARIS RANGER DIESEL

Každá práca si vyžaduje svoj nástroj. A ako sa hovorí, na ťažkú robotu, ťažké kladivo. To platí obzvlášť, ak je vašim pracoviskom les, polia a lúky. Viete, že tam sa odolnosť, spoľahlivosť a všestrannosť menia z rečičiek na každodennú potrebu. Vedia to aj v Polarise. Preto pre vás vyrobili nový vylepšený RANGER DIESEL. Neúnavného pracanta, ktorý vás podrží všade, kde si treba poriadne vysúkať rukávy a zašpiniť sa. A my sme ho len nedávno boli vyskúšať.

7273.jpg

MX PROJEKT: NOVÝ VÝSTROJ

Motokrosová sezóna už ide na plný plyn. No pred jej začiatkom som potreboval jednoznačne vymeniť starý výstroj za nový. A keďže som viac pózer ako rider, musí to byť nielen to najlepšie z najlepšieho, ale hlavne dizajnovo dokonale zladené s projektovou Husqvarnou FC 250.

7677.jpg

TGB TARGET 600i

Okrem početnej famílie modelov Blade má značka TGB v ponuke aj jedného osamoteného bojovníka menom Target. Dostupný je so šesťstokubíkovým motorom a od spomínaných súrodencov sa odlišuje športovejším dizajnom. Ako to však je s jeho jazdnými vlastnosťami?

Buďte s nami v kontakte

Komentáre