SVET MOTOCYKLOV - júl 2018

Júlové číslo prináša:

SVET MOTOCYKLOV - júl 2018

KALENDÁR PODUJATÍ - JÚL 2018

AKTUALITY

TEST: HONDA NC750X DCT

Pred šiestimi rokmi Honda uviedla na trh praktický crossover NC700X, ktorý mal v čase krízy prilákať k motorkám novú skupinu ľudí. Odvtedy nám všestranné NC-čko trocha povyrástlo, nielen svojou robustnejšou stavbou, ale aj zdvihovým objemom motora. Tretia generácia modelu NC750X, ktorý patrí medzi bestsellery nielen v rámci značky, tento rok prichádza so systémom kontroly trakcie už v základe.

1617.jpg

NOVÝ SLOVENSKÝ REKORD

Po zadnom kolese dokáže jazdiť hocikto, aspoň nejakých pár metrov zvládne väčšina motorkárov. No po prednom kolese to už je tvrdší oriešok. Ale dá sa to!

TEST: KAWASAKI NINJA 400

Na predajné úspechy 250-ky, ktorú neskôr vystriedala 300-vka, chce teraz nadviazať Ninja 400.

V Kawasaki nenechali nič na náhodu a najnovší prírastok rodiny zelených superšportov vylepšili po všetkých stránkach. Malá Ninja nám poriadne dospela, keď sa maximálny výkon zvýšil na 45 koní, pričom hmotnosť klesla na 168 kg.

2223.jpg

PREDSTAVENIE: K-MOTO KOŠICE

Značka BMW Motorrad má už niekoľko rokov svoje zastúpenie aj v metropole východu. Tento rok si v košickom K-moto pre svojich zákazníkov pripravili väčšie a exkluzívnejšie priestory venované nielen motocyklom BMW.

TEST: SINNIS RSX 125 EFI

Značka SINNIS je na našom trhu nováčikom a pravdepodobne ste sa s ňou ešte nestretli. Zatiaľ jediná predajňa je v Prešove, no tento štýlový obchodík stojí za to navštíviť. V ponuke je viacero modelov malých motoriek, my sme tentokrát siahli po športovo ladenom RSX.

CUSTOM: STREET TRACKER

Triumph má dnes v ponuke dokonalú retro motorku pre každého - či už máte radi scramblery, café racery, bobbery alebo klasické retro naháčiky. No na takýto krásny street tracker, aký postavili páni z Retrograde Mechanica, sa žiaden zo súčasných modelov Triumph Motorcycles určite nechytá.

CUSTOM: BMW R 1200 R

V dnešnej dobe moderných, elektronikou prepchatých motocyklov poteší pohľad na poctivú dielenskú ručnú prácu. Ak ste priaznivcom starých lietadiel, tak nad týmto motocyklom budete slintať rovnako ako my.

3233.jpg

CF MOTO 650 MT

Nie, že by nahá NK, či kapotovaná, turisticky ladená TK boli nejaké nevydarené, ale dovolíme si tvrdiť, že práve tretím, najčerstvejším prírastkom MT trafila fabrika CF MOTO kliniec po hlavičke...

3435.jpg

TEST: TRIUMPH SPEED TRIPLE RS

Najsilnejší, najlepšie ovládateľný Speed Triple s najlepším zvukom v histórii - hovorí Triumph o svojom novom Speed Triple RS. A úprimne vám hneď na začiatok poviem, je to všetko totálna pravda!

3839.jpg

DEFENZÍVNA JAZDA III.

V tretej časti nášho miniseriálu Defenzívna jazda sa pozrieme na to, aké sú najčastejšie chyby pri jazde a naučíme vás ako čítať premávku. A čekneme aj niekoľko dôležitých krízových situácií.

MOTO GUZZI V7 III STONE

Rodinka s označením V7 sa už poriadne rozrástla, k trojici modelov Stone, Special a Racer pre tento rok pribudli ďalšie tri verzie Carbon, Rough a Milano. My sme tentokrát mali možnosť osedlať základný kameň tejto ponuky - najjednoduchší a cenovo najdostupnejší Stone.

4445.jpg

DUCATI DAY 2018

Tohtoročný Ducati deň sa niesol v smutnom znamení ako Memoriál Ľuboša Gréča z Ducati Slovakia, ktorý nás tento rok opustil. No nie je nič lepšie ako osláviť jeho česť práve jazdou na

okruhu s motocyklami Ducati.

SPYDER GROSSGLOCKNER CHALLENGE 2018

Začiatkom júna sa v krásnom prostredí rakúskych Álp konal už 6. ročník stretnutia priaznivcov netradičných vozidiel Can-Am Spyder. Slovenská výprava bola tretia najväčšia z regiónu východnej Európy, keď nás predbehlo iba Poľsko a Ukrajina, ale v pomere k počtu obyvateľov bola najväčšia. Veľkú zásluhu na tom má importér strojov BRP, spoločnosť Imidjex, ktorá tradične zabezpečuje všetko pre hladký priebeh akcie.

5051.jpg

TEST: SUZUKI SV 650 X

Klasické naháče s odkazom na roky minulé sa tešia stále väčšej obľube a tak väčšina výrobcov si chce odkrojiť svoj diel z veľkého koláča. Ani v Suzuki nechceli stáť bokom a tak pre priaznivcov strojov v štýle retro pripravili novinku SV650X postavenú na základe dnes už legendárneho SVčka.

Športovo ladený motocykel v štýle Café Racer sa chce presadiť aj priaznivou cenou.

5455.jpg

MOTOKOČKY: ZUZANA

Dnes sme medzi slovenskými motorkárskymi dievčatami objavili Zuzku, mladú kočku, ktorá zatiaľ jazdí na Yamahe YZF-R125, no určite chystá aj niečo silnejšie.

TEST: BMW G 310 GS

Na veľké dobrodružstvo nepotrebujete veľa peňazí, veľa jazdeckých zručností, ani mesiac dovolenky. Malé BMW G 310 GS ma presvedčilo o tom, že na veľké dobrodružstvo vám úplne postačí aj malý zdvihový objem a trošku odvahy.

6061.jpg

JAZDENÁ KAWASAKI KX-F 250 / 450

Po tom, ako Kawasaki dobyla motokrosový svet svojimi dvojtaktnými modelmi KX125 a KX250, naštartovala v roku 2014 svoj prvý štvortaktný model KX250F a v roku 2006 začala s produkciou modelu KX450F. Dnes v rubrike sekáč prehľad generačných zmien štvortaktných MX modelov Kawasaki.

6465.jpg

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

TEST: HUSQVARNA FE 350 2019

Na svete sú 2019-ky Husqvarny a mne sa do ruky dostala štvortaktná 350-ka, ktorá je mnohými považovaná za enduro ideál, ktorý si obľúbia hobby i profi jazdci. Uvidíme, ako si ju za tých pár dní obľúbim ja.

7071.jpg

RED BULL HARE SCRAMBLE

V úvode júna sa konal druhý diel nového seriálu World Enduro Super Series a zároveň už 24. ročník legendárneho Erzberg Rodeo. Podujatie tentokrát ovládli dlhoročné skúsenosti, aj keď krátko po štarte to vyzeralo na triumf mladíckej dravosti.

LINHAI E-5S

Táto „električka" neodvezie veľa ľudí, zato ju nijako neobmedzujú koľaje, či troleje. Smelo môžete vyraziť aj mimo cestu a objavovať terén. A naviac zvládne aj nejaký ten náklad, takže toto UTV ochotne priloží „ruku k dielu".

7475.jpg

KTM SX 2019

Revolúcia sa síce tentokrát nekonala, no napriek tomu sú motokrosové špeciály oranžovej rakúskej fabriky poriadne inovované v mnohých detailoch. O tom ako sa tieto vylepšenia prejavujú v praxi sme sa mohli presvedčiť na oficiálnej prezentácii na trati Malagrotta na predmestí Ríma.

7677.jpg

EURÓPSKY ŠAMPIONÁT VO SVEREPCI

Už tradične mal seriál MX OPEN - medzinárodné majstrovstvá Slovenska v motokrose zástavku aj v Národnom kroscentre vo Sverepci. Tentokrát však podujatie okorenil aj európsky šampionát detských kategórií.

CAN-AM OUTLANDER MAX 570 XT

Modelový rad Outlander tvorí základ ponuky terénnych štvorkoliek značky Can-Am a je poriadne široký. V prvom rade máte na výber z krátkej, prípadne predĺženej verzie s prívlastkom MAX, potom môžete zvoliť z viacerých kubatúr pohonnej jednotky a nakoniec zostáva rozhodnúť sa pre konkrétnu verziu výbavy. Tentokrát sme si vyskúšali „veľký" MAX v kombinácii s „malým"

dvojvalcom 570.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre