Svet motocyklov - august-september 2019

Ani sme sa nenazdali a máme tu letné dvojčíslo!!! A čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - august-september 2019

AKTUALITY

TEST: HONDA CBR500R

Mám rád malé motorky. Aj tie slabé. Na bežný deň väčšinou nepotrebujem viac ako 50 koní. A na Hondu CBR500R som sa vážne tešil, pretože meno CBR sľubuje športové ambície v kompaktnom balení. Alebo žeby nie?

1415.jpg

CAN-AM RYKER 900 RALLY

Rodinka trojkoliek menom Spyder si tu v pokoji nažívala zhruba desaťročie a tešila sa prírastkom nových modelov a verzií. Tento obraz však nedávno „narušil" votrelec Ryker. Na prvý pohľad má so Spyderom veľa spoločné, no v skutočnosti má namierené na celkom inú klientelu, osloviť má širšie skupiny jazdcov a tak „nebezpečne" spestruje ponuku strojov Can-Am v tomto segmente.

TEST: INDIAN CHIEFTAIN DARK HORSE

Čerstvý prírastok pestrej ponuky najstaršej americkej motocyklovej značky Indian je zhmotnením slávnej histórie, ale aj túžby po slobode a cestovaní. V sedle štýlového baggera môžete uniknúť šedi každodennej reality a naplno si vychutnávať pôžitok z bezstarostnej jazdy, keď vnímate len okolitú krajinu a zvuk veľkého dvojvalca.

AKO SA NEZRAKVIŤ

Mišo: Aká bola cesta? Dano: Hrôza, ja som rád, že som dorazil. A cez ten Šturec to bol úplný horor! Ja nechápem prečo sa tam všetci chodia voziť? Ja som tú zubatú s kosou videl ako ma čaká na každej zákrute. To, že ma predbiehali kamióny som neriešil, ale keď ma predbehol cyklista, to už ma nasralo.

TEST: BMW F 750 GS

Na veľkosti záleží. Alebo žeby nezáležalo? Po tom, ako som minulý rok vyskúšal nové F 850 GS, teraz prišiel čas na to, aby som cestami-necestami popreháňal jeho menšiu dvojičku F 750 GS. Samozrejme, celkom pekne naloženú doplnkovou výbavou a v krásnej zlatej farbe! Ako obstála menšia, lacnejšia, asfaltovejšia sestra v porovnaní s dobrodružnejšou F 850 GS?

3031.jpg

TEST: KAWASAKI W800 CAFÉ

Keď pred dvomi rokmi Kawasaki ohlásila koniec výroby modelu W800, veľmi sme tomu neverili. Veď motocykle v štýle retro sa dnes tešia veľkej obľube. Neobstojí ani výhovorka, že vzduchom chladené motory ťažko plnia prísne limity normy Euro 4. Po tom ako si zelení vybrali krátky oddychový čas, prichádza Wéčko v ešte lepšej kondícii a hneď v dvoch verziách: W800 Street a W800 Café, ktorú sme preverili v redakčnom teste.

3435.jpg

VESPA WORLD DAYS BALATON 2019

Chalani z košickej Vespy si v júni urobili výlet na svetové Vespa World Days. Tie sa tento rok konali v susednom Maďarsku. Pri jazere Balaton s výletmi po okolí.

3839.jpg

TEST: KTM 790 ADVENTURE / ADVENTURE R

KTM sa pre túto sezónu vyzbrojilo nadmieru dobre. Prinieslo na trh model s populárnou kubatúrou okolo 800 kubíkov a hneď v dvoch verziách. KTM 790 Adventure R s poslaním do terénu a Adventure zacielené na cestu sme prevetrali v chorvátskych horách a na tamojších okreskách.

TEST: HARLEY-DAVIDSON LIVEWIRE

Na pozvanie Harley-Davidson Motor Company letím cez pol zemegule, aby som vyskúšal aký pocit z jazdy dokáže sprostredkovať prvý elektrický motocykel z produkcie veľkého svetového výrobcu. Aj keď verím, že si ešte dlho budeme užívať veľké benzínové dvojvalce tejto tradičnej značky, prvá ochutnávka jej elektrickej budúcnosti ukázala, že jazda s novým modelom LiveWire je mimoriadne elektrizujúci zážitok.

4647.jpg

DUCATI DAY 2019

Po zrušenom májovom Ducati dni sa na druhý pokus počasie zľutovalo a namiesto májovej zimy a lejaku tentokrát koncom júla prinieslo nádherné okruhové počko. S rozpáleným asfaltom, azúrom a viac ako 30 stupňami. Dokonalé okruhové peklo!

TEST: HONDA X-ADV

Sú tomu už tri roky čo rozšíril ponuku dobrodružne ladených modelov Honda motocyklový crossover X-ADV. Všestranné vozidlo s atraktívnym dizajnom síce vyzerá ako maxiskúter s veľkými kolesami, ale svojou robustnou stavbou a výkonným motorom pripomína skôr cestovné enduro. Ako sa vývojárom Honda podarilo skĺbiť vlastnosti typické pre tak odlišné kategórie?

5455.jpg

DO TERÉNU NA VEĽKOM ENDURE

TRETIA ČASŤ: POSTAVTE SA K VECI SPRÁVNE

Po úvodných kapitolách v minulých vydaniach, kde sme prebrali základnú prípravu, nastal čas, aby naša Honda Africa Twin Adventure Sports vyrazila do terénu. Školu jazdy na veľkom endure v teréne pripravujeme v spolupráci s R Moto Academy. Inštruktor Radek Matoška začal tým najdôležitejším - správnym postojom...

5859.jpg

OJAZDENÁ HONDA CBF1000 & CB1000R

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

MX PROJEKT

SKOKY LEVEL 1

Skoky sú jednou z najväčších radostí pri jazdení motokrosu. No zároveň aj jedným z najväčších postrachov. Dobre sa odraziť, držať vo vzduchu správny smer a bezpečne, hladko dopadnúť. A hlavne si ten krátky let poriadne užívať, pretože toto je tá najväčšia zábava. Motokros vám dáva krídla!

6667.jpg

KTM 690 ENDURO R

Aj keď sa tento rok u oranžovej značky všetko točí okolo 790 Adventure, podobne ladených noviniek je viac. Jednovalcová 690-ka je síce trochu v tieni spomínaného nového dvojvalcového agregátu, ale rozhodne stojí za povšimnutie.

7071.jpg

HUSQVARNA 2020

Husqvarna má v modelovom roku 2020 novú generáciu enduro motocyklov. Vyskúšali sme ich na oficiálnej prezentácii - v slovenskom enduro raji na trati v Kopernici. Najviac sme sa tešili práve na najmenší dvojtaktík so vstrekovaním paliva TE 150i, ktorý je v modelovom rade 2020 úplnou novinkou.

BRP CENTER KOŠICE

Na východe republiky vyrástlo úplne nové, moderné BRP CENTER. Aby sme boli presnejší, nejde o úplneho nováčika na trhu, za všetkým stojí dobre známa firma EAMoTo, no noviniek je viac než dosť...

YAMAHA YZ-F 450 & 250

Zatiaľ čo väčšina motocyklových noviniek má svoju hlavnú žatvu na jeseň, pre offroadové špeciály to neplatí a výrobcovia predstavujú novinky už neskoro na jar, či skoro v lete. Výnimkou nebola ani značka Yamaha, ktorá sa takisto „pozrela" na svoje motokrosové špeciály a čo-to poupravila. Nové YZ-F sme si vyskúšali na trati, kde sa jazdí aj svetový šampionát - v nemeckom Teutschenthal.

7879.jpg
7879.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre