SVET MOTOCYKLOV - august

V augustovom čísle nájdete:

SVET MOTOCYKLOV - august

KALENDÁR PODUJATÍ - AUGUST - SEPTEMBER 2018

AKTUALITY

TEST SUZUKI V-STROM 250

Mladí ľudia to nemajú vôbec ľahké. Väčšina z nich má veľké plány do budúcna, ale zároveň si chce tu a teraz užívať slobodu a spoznávať svet. K tomu by im mal dopomôcť aj vhodný dopravný prostriedok. Našťastie dnes sú motorky oveľa dostupnejšie ako pred desiatimi rokmi. Vstupenkou do sveta obľúbených cestovných endúr Suzuki je minuloročná novinka V-Strom 250.

115 ROKOV HARLEY-DAVIDSON

Predpokladám, že väčšina z vás zachytila fakt, že Harley-Davidson tento rok oslávil 115 rokov svojej existencie. Nieže by oslavy okrúhlin hádéčka boli niečo ako pristátie človeka na Marse, ale v tomto prípade sa oslavy konali „kúsok" od nás – v Prahe, tak to môžem aspoň prirovnať.

VÍKEND S MOTOSHOP ŽUBOR

Nápad zorganizovať stretnutie motorkárov a priateľov Motoshop Žubor sme nosili v hlavách dlho. Predstavu sme mali jasnú. Cieľom akcie bolo vyjadriť vďaku našim partnerom, klientom, kamarátom.

TEST YAMAHA MT-07

Naháče strednej triedy patria k najobľúbenejším motocyklom snáď na všetkých európskych trhoch. Niet divu, veď japonská štvorka v posledných rokoch ponúka výborné stroje za veľmi dobrú cenu. Pekným príkladom je i druhá generácia predajného hitu modelového radu MT. Drobné vylepšenia robia z novinky Yamaha MT-07 ešte zábavnejšiu motorku na každý deň.

2223.jpg

PEVNE NA ZEMI

Pokiaľ vyrážate na dovolenku letecky, fajn. Pokiaľ však chcete zažiť dovolenku na dvoch kolesách, nemali by ste zanedbať dva dôležité detaily, ktoré zabezpečujú, aby ste nevyleteli z cesty.

BENELLI BN 125i

Dnešné tínedžerky sú poriadne vyspelé. Stačí, aby si mladá slečna nahodila vyzývavé červené oblečko, nahodila na fejs výraznejšie maľovanie a razom je z nej veľká dáma...

PIRELLI SCORPION RALLY STR

Dnešné veľké cestovné endurá sú už zamerané predovšetkým na spevnené cesty - na pohodlné a rýchle cestovanie. No nájdu sa aj dobrodruhovia, ktorí na takýchto motorkách vyrážajú do terénu. Ako tieto dve veci skĺbiť? Býva to tvrdým orieškom hlavne pri voľbe tých správnych pneumatík...

SUZUKI SLOVAKIA TOUR 2018

Počas siedmich ročníkov obľúbenej mototuristickej akcie Suzuki Slovakia Tour sme zavítali takmer do všetkých kútov našej krásnej domoviny. Kto s nami precestoval Slovensko krížom krážom musí uznať, že právom máme byť na čo hrdí. V podstate nám zostala iba jedna oblasť, o ktorej sa jeden politik vyjadril, že „aj tak tam nič nie je". My sme na juhovýchode našli nedotknutú prírodu, cesty plné zákrut, no hlavne úžasných ľudí ochotných vždy pomôcť.

TEST HONDA CB1000 R

Za posledné desaťročie sa veľa zmenilo v tom, čo majitelia očakávajú od svojich motocyklov, nielen po estetickej stránke, ale hlavne v tom aké pocity im majú sprostredkovať. Nová generácia športového naháča CB1000R je spojením vzrušujúceho dizajnu a citeľne lepších jazdných vlastností, vďaka čomu dokáže držať krok aj s oveľa športovejšími modelmi.

3435.jpg


TEST TRIUMPH BONNEVILLE SPEEDMASTER

Triumph minulý rok dobyl svet klasických motoriek svojim modelom Bobber, no tento rok prišiel so skutočnou klasikou, ktorá je postavená práve na základoch modelu Bobber. Volá sa Speedmaster a je to cruiser, aký by ste určite chceli mať vo svojej garáži.

3839.jpg

YAMAHA ROADSHOW DLHÁ PRI TRNAVE

Ak máte radi motorky Yamaha, tak na tejto akcii ste nemali chýbať! Yamaha priviezla na začiatku júla do Dlhej pri Trnave kamión plný motocyklov Yamaha MT a my sme si to samozrejme nenechali ujsť.

TEST BMW K 1600 GRAND AMERICA

Luxusný krížnik s veľavravným prívlastkom Grand America je najnovším prírastkom v rodine modelov K 1600 s famóznym šesťvalcovým agregátom. Dá sa povedať, že stojí na vrchole ponuky turistických modelov bavorskej značky a bez preháňania ho môžeme označiť ako vlajkovú loď medzi motorkami od tohto výrobcu.

4445.jpg

HONDA PCX

Napriek tomu, že PCX nie je v ponuke značky Honda úplne najlacnejším skútrom, jednoznačne si ukoristil najväčšiu popularitu a patrí k najpredávanejším modelom značky. Prednedávnom sa dočkal viacerých inovácií, ktoré prinášajú čerstvý vietor do jeho plachiet.

4849.jpg

MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV

K vrcholom letnej motocyklovej sezóny u nás nepochybne patrí aj Motozraz Sveta motocyklov na brehoch Zemplínskej šíravy. Už sedemnásty ročník sa bude konať v druhej polovici augusta, konkrétne od 16. do 19. 8.

TEST INDIAN ROADMASTER CLASSIC

Pri pohľade na krásnu klasiku z produkcie najstaršej americkej motocyklovej značky Indian sa človeku akosi svojvoľne vynárajú úvahy o potrebe aspoň na čas sa vymaniť z každodennej šedi. S luxusným modelom Roadmaster Classic, ktorý je zhmotnením slávnej histórie, si môžete vychutnať pôžitok z bezstarostnej jazdy, keď vnímate len okolitú krajinu a zvuk veľkého dvojvalca.

5253.jpg

CUSTOM DESERT SLED

Väčšina súčasných motocyklov scrambler dbá viac na štýl, ako na skutočné offroad schopnosti. A úplne rovnako je to aj so sériovým BMW R nineT Urban G/S. No v prípade tejto prestavby je to dokonalý mix štýlu a offroad schopností.

KOŠICKÝ VESPA KLUB

Vespa sa zrodila na stole konštruktéra Coraddina ´D Ascania v roku 1946. Prvé prototypy pod označením MP5 (Paperino) boli vyrobené už v roku 1944.

TEST DUCATI MONSTER 821

Naháče sú jednoznačne moja krvná skupina. A tie červené od Ducati - tak tie ja jednoznačne môžem! Tentokrát sa mi pod zadok dostal pre zmenu žltý Monster. Nová osem dva jednotka. Vyzerá to na veľmi pekný deň na okruhu aj mimo neho.

6061.jpg

JAZDENÁ HONDA CBR 600 F/RR

V roku 2017 oslávila Honda CBR 600 neskutočných 30 rokov svojej produkcie. Najpredávanejší superšport všetkých čias je však dnes obľúbený už len medzi ojazdenými motocyklami. Dnes prehľad všetkých generačných zmien Hondy CBR 600 F a CBR 600 RR.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

TEST CF MOTO GLADIATOR X450

Do rúk sa nám dostal objemovo najmenší spomedzi štvorkoliek Gladiator od fabriky CF Moto. S označením 450 a skutočným objemom dokonca len 400 kubíkov však malý Gladiator veľmi nezaostáva za svojimi väčšími súrodencami. Je to plnohodnotný pracovný stroj, ktorý si bojové označenie Gladiator určite zaslúži.

7071.jpg

NOVINKY CAN-AM 2019

Nový modelový rad kanadského špecialistu Can-Am dostal pre rok 2019 hromadu dôležitých úprav. Tak štvorkolky Renegade a Outlander, ako aj modely side by side.

TEST HUSQVARNA MOTOCROSS 2019

Husqvarna predstavila svoje nové motokrosové modely vo veľkom štýle. Na posvätnom mieste, ktoré by chcel navštíviť snáď každý veľký fanúšik motokrosu. Na Floride v tréningovom centre najlepších amerických motokrosových jazdcov - v Baker's Factory.

7475.jpg

CAN-AM RENEGADE

Modely Renegade sú v ponuke značky Can-Am tak trochu v tieni oveľa širšieho a populárnejšieho modelového radu Outlander. Rozhodne však majú čo ponúknuť - uspokoja tých, ktorí túžia po športovejšom zvezení, ale na druhej strane nesklamú ani tých, ktorí chcú mať štvorkolku aj ako praktického pomocníka. Zvlášť verzia Renegade 650 X XC, ktorú sme si vyskúšali, dokáže pozitívne prekvapiť.

TEST BETA ENDURO 2019

Taliansky výrobca Beta Motor predstavil nové modely enduro motocyklov 2019. Miesto pre premiéru si vybrali naozaj príznačne - Toskánske Il Ciocco - domov pretekov Hell´s Gate Enduro. Štyri dvojtakty vrátane novinky Beta RR 200 a štyri štvortakty s kubatúrami tradičnými pre túto značku čakali na svoju prvú jazdu.

8283.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre