Svet motocyklov apríl 2017

Aprílové vydanie časopisu SVET MOTOCYKLOV sa už nachádza na stánkoch. Prinášame prehľad toho, čo v ňom nájdete. Teraz naviac získate k časopisu aj Katalóg skútrov 2017 ZDARMA!

Svet motocyklov apríl 2017

KALENDÁR PODUJATÍ APRÍL

AKTUALITY

DAINESE - NOVINKY 2017

TEST: TRIUMPH TIGER SPORT

Nie je tiger ako tiger. Napríklad taký tiger džungľový je iný ako tiger ekonomický, čím sa označujú štáty ako Taiwan a Hongkong. Alebo ten golfový – Tiger Woods je úplne iný druh mačky ako Tiger z Macka Pú. Ďalej je tu Tiger Explorer - obľúbená dobrodružná tisícdvestovka od Triumphu. No ten dnešný, ten sa volá Tiger Sport. Meno, ktoré hovorí za všetko.

1617-kopie.jpg

MOTOCYKEL 2017

Pokiaľ vyberáte motocykel, alebo nejaké doplnky a príslušenstvo, ochotne vám poradia aj predajcovia.U niektorých väčších dílerov nájdete aj viacero značiek na jednom mieste, no stále platí, že drvivú väčšinu produkcie svetových výrobcov pekne pohromade u nás môžete vidieť na každoročnej jarnej výstave Motocykel v Bratislave.

PREDSTAVENIE: SUZUKI GSX-R 1000 / R

Superšportové šesťstovky sú na pokraji vyhynutia, no litre sú stále v kurze. Predovšetkým tie, ktoré sú postavené primárne na okruh. Jedným z nich je aj nová GSX-R 1000 od Suzuki. Tridsaťtri ročná legenda vo svojej momentálne legendárnej forme.

KTM 1090 ADVENTURE

Je načase sa ospravedlniť... Nebol v tom žiadny úmysel, ale aj tak je tu malý náznak diskriminácie! KTM 1090 Adventure sme si totiž mali možnosť vyskúšať na Sicílii spolu s väčším súrodencom 1290 Super Adventure S. A vtedy som si ako prvú motorku vybral práve Super Adventure. O dojmoch z jazdy s týmto „superstrojom" ste sa mohli dočítať už v marcovom vydaní. Nechtiac som tak 1090 Adventure odsunul na druhú koľaj. Ako z tejto situácie vyšla? Zdanlivo „sivá myška" ukázala, že netrpí komplexom menejcennosti a rozhodne sa nemá za čo hanbiť.

PREDSTAVENIE: INDIAN RIDE COMMAND SYSTEM

V dnešnej preelektrizovanej dobe sa jednoduchosť jednoducho nenosí, všetci chcú konektivitu, kompatibilitu a popri tom všetky tie app-ky, či softvéry, ktoré všetko dajú dohromady a automaticky reagujú na všetky zmeny, prispôsobujú sa okoliu, stavu, počasiu a dokážu odhadnúť aj nálady.

CUSTOM: KAWASAKI W650

Dnes som si do rubriky moderných customov vybral dve kočky, ktoré nemajú úplne nič spoločného. Ani značku, ani štýl. Jednoducho mi za posledný mesiac padli najviac do oka. Prvou z nich je Kawasaki W650 - vydarená klasika priamo z výrobnej linky. No chlapci z dielne Kevil's Speed Shop sa s ňou vyhrali úplne na parádu.

3031-kopie.jpg

CUSTOM: YAMAHA XSR700

Druhou chuťovečkou je táto XSR700 z dielne Rough Crafts, ktorá je aktuálnym príspevkom v seriáli stavieb podporovaných priamo značkou Yamaha - Yard Built. Ani tentokrát sa nerobili žiadne úpravy na podvozku originálnej XSR. Žiadne rezanie a zváranie na ráme, len krásna čistá práca.

TEST: YAMAHA XSR900 & 700

Ako keby ich jedna mater mala! Tieto kočky vyzerajú na prvý pohľad ako dvojičky, no hneď po

pár metroch jazdy viete, že sú z dvoch rozdielnych svetov. Musíte mať doma v garáži väčšiu XSR900 alebo vám postačí aj menšia sedemstovka? Čítajte. Lebo kto číta, ten je múdry. A kto nečíta,nech aspoň pozerá obrázky.

3233-kopie.jpg

ZNOVUZRODENIE: JAWA 350

Jawa 350 je späť! Nové retro z Týnca nad Sázavou je presne také, ako sme dúfali. Je to štvortakt s Euro 4 homologizáciou a vyzerá takmer rovnako ako 634-ka zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov.

3839-kopie.jpg

MOTOCYKEL ROKA 2017

Že je žatva na jar nezmysel? Nie, pokiaľ ide o zber ocenení pre jednotlivé značky a modely motocyklov v ankete Motocykel roka, ktorá každoročne prináša to najlepšie z najlepšieho zo sveta motocyklov.

4041.jpg

TEST: KAWASAKI Z650

Na prvých priečkach v rebríčku predajnosti motocyklov strednej triedy sa dlhé roky držal naháč Kawasaki ER-6n. Tento rok ho vystriedala novinka so zvučným názvom Z650. Vývojárom tento raz nešlo iba o facelift obľúbeného modelu. Ako sme sa mohli presvedčiť, Z650 je od základu úplne nová motorka.

4243-kopie.jpg

NAJ KOČKY Z VÝSTAVY

Vyrazili sme si s foťákom na lov tých najkrajších hostesiek z tohtoročnej výstavy Motocykel v Inchebe. Tentokrát sa na výstavu oplatilo vyraziť minimálne kvôli nim. Tie najlepšie kočky z našich fotoaparátov na tradičnej každoročnej dvojstrane.

4647-kopie.jpg

TEST: BENELLI TRK 502

Motocykle v štýle adventure sa stále tešia veľkej obľube. Nie je to len módny trend keď zoberieme do úvahy, aké všestranné využitie ponúkajú. S horúcou novinkou TRK 502 si chce svoj diel z veľkého koláča odkrojiť aj značka Benelli. Jeden z prvých kusov privezených do Európy nás milo prekvapil svojimi jazdnými vlastnosťami a bohatou výbavou.

4849-kopie.jpg

PRVÝ TEST : BMW R 1200 GS RALLY

Na svete nie je veľa motocyklov, ktoré by sa tak nezmazateľne zapísali do histórie ako veľké cestovné endurá BMW. Ku skvelej povesti spoľahlivých a mimoriadne všestranných modelov R 1200 GS prispelo aj ich neúnavné zušľachťovanie. Ambicióznym jazdcom, ktorí chcú GS-ko využívať aj v náročnejšom teréne, je určená nová verzia Rally, vybavená tým najkvalitnejším off-road príslušenstvom.

copy_5253-kopie.jpg

JAZDENÉ MOTO: HONDA CBR 1100 XX SUPER BLACKBIRD

Bola to riadna drzosť, priniesť na trh niečo také, čo Honda označila dvoma X-kami. Konkurencia zostala v nemom úžase a na určitý čas doslova bezbranná. Motorka, ktorá atakovala hranicu 300 km/h nebola žiadna hračka.

MOTOTURISTIKA: DO ALBÁNSKA NA JAWE

„Kam idete chlapci? Do Kosova? Čo ste rozum potratili? Tam nechoďte, tam je vojna!" V grécku sú vraj utečenci, Chorvátsko je upchaté dovolenkármi. „A Albánsku sa určite vyhnite veľkým oblúkom. To ste ešte nepočuli o albánskej mafii? Tam vás unesú, okradnú, zabijú a znásilnia." No, keby to bolo v tomto poradí, tak to snáď nebude až také zlé. Dobrá rada nad zlato. Ale čo teraz? Človek aby sa už bál aj z domu vyjsť, keď je to všade samý terorista. Myslím, že tento rok nikam nejdeme, keď sa už máme všade len báť...

TEST : HONDA CRF1000L AFRICA TWIN

Žiadna iná novinka uplynulej sezóny nevzbudila taký rozruch ako Honda CRF1000L. Skôr ako uzrel svetlo sveta nástupca legendárneho modelu Africa Twin, síce pretieklo veľa vody vo Váhu, ale priaznivci značky z radov dobrodružných cestovateľov sa nakoniec dočkali. Po tom, čo sme si mohli vyskúšať nielen verziu s manuálnou, ale aj s dvojspojkovou prevodovkou DCT som presvedčený, že to čakanie stálo za to.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

HUSQVARNA TX 125

Paleta čistokrvných enduro modelov značky Husqvarna sa mierne scvrkla, jej rady musela opustiť najmenšia TE 125. Stala sa obeťou prísnej macochy menom Euro4. Nič však nie je také hrozné ako na prvý pohľad vyzerá a mladíci stále môžu siahnuť po osminkovom dvojtakte. Nie je však homologovaný do cestnej premávky a aby bolo jasné, že ide o „neoficiálny" countrycrossový model určený len na uzavreté okruhy, dostal označenie TX.

CAN -AM TRAXTER HD8 & PÁSY APACHE 360

Nielen všetkými možnými cestičkami, ale aj poliami či lúkami, lesmi či horami, skalnatými či blatistými úsekmi, ale aj rozbahnenými bažinami či snehovými pláňami vás prevezie Can-Am Traxter v špeciálnej úprave priamo od výrobcu - vybavený štvoricou pásov, ktoré tomuto vozidlu dávajú úplne nové možnosti...

copy_7475-kopie.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre