SVET MOTOCYKLOV - apríl

Aprílové číslo Svet-a MOTocyklov Vám prináša:

SVET MOTOCYKLOV - apríl

TEST BMW R 1200 GS ADVENTURE

Prišlo aj na Bavoráka! Nemecké GS má tablet namiesto prístrojovky. Vyskúšal som vynovené BMW R 1200 GS v prieskumníckej verzii Adventure a celkom sa mi páči aj jeho nová prístrojovka.

1617.jpg

TEST: YAMAHA MT-10 SP

Do kategórie Hyper Naked sa radia športové naháče vybavené tou najmodernejšou technológiou. Okrem vysokého výkonu využiteľného v širokom pásme otáčok a jazdných vlastností porovnateľných s pretekárskymi špeciálmi sa od nich očakáva aj určitá charizma. Top model značky Yamaha MT-10 SP je perfektnou ukážkou toho, aký úžasný motocykel môže vzniknúť keď máte pri jeho návrhu prakticky neobmedzený rozpočet.

PREDSTAVENIE: KTM 790 DUKE

Éru modelov Duke začal jednoduchý, no netradičný motardovo ladený a hlavne veľmi zábavný jednovalec Duke 620. V posledných rokoch sa táto dynastia vojvodov poriadne rozrástla – na jednej strane stoja maloobjemové strojčeky Duke 125, na tej opačnej „beštia" menom Super Duke. No a niekde uprostred prichádza Duke 790...

2425.jpg

MOTOKOČKY - PETRA

Dnes vám medzi motorkárskymi kočkami predstavíme Peťu, ktorá si nás získala tým, že jazdí nielen cestu ale aj offroad. A je jednoznačne verná svojej obľúbenej značke Yamaha.

TO SPRÁVNE OBUTIE - MIKONA

Prichádza čas prezúvania pneumatík... Na autách meníme zimné za letné, na motorkách zasa obúvame nové a kvalitnejšie, ktoré na našich každodenných výjazdoch, či dovolenkových cestách zabezpečia viac bezpečnosti a krajšie zážitky...

EXKLUZÍVNY TEST NOVÝCH MODELOV ROYAL ENFIELD:

HYMALAYAN & CLASSIC 500 BLACK

Indická značka Royal Enfield nás často nezásobuje novinkami. Nové prírastky preto obvykle vzbudia veľký ohlas medzi priaznivcami klasických motocyklov. Na dvojvalcové modely predstavené na jesennej výstave si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Na začiatku sezóny dorazilo do Európy ľahké cestovné enduro Himalayan, ktoré malo premiéru pred dvomi rokmi. Zhodou okolností som mal možnosť si ho pred tým vyskúšať na domácej pôde.

2829.jpg

VÝSTAVA: MOTOCYKEL 2018

Aj keď podľa kalendára je ešte zima a tento rok bolo naozaj chladno aj podľa teplomeru, vždy zhruba v polovici marca symbolicky štartujeme motorkársku sezónu výstavou Motocykel v bratislavskej Inchebe. Tento „rituál" nemôžeme vynechať...

3435.jpg

NOVINKY OD RECALL

Na marcovej výstave Motocykel v bratislavskej Inchebe nechýbal ani stánok spoločnosti Recall – importéra produktov značiek Interphone a Cellular Line. Návštevníci sa mohli zoznámiť s najčerstvejšími novinkami v sortimente.

TIPY NA TRIPY

Láka vás motodovolenka vo vzdialenejších kútoch zeme a zvažujete prepravu motoriek inak ako „po vlastnej osi"? Môžete využiť služby Hariho spoločnosti, ktorá vám motorky dovezie na miesto určenia a vy sa môžete prepraviť pohodlne letecky. Vidieť Neapol a zomrieť... Napísal Goethe a to nebol na Sicílií. Alebo čo tak dať si dve vrchárske etapy Tour de France - Andorra a Pyreneje?

TEST: TRIUMPH STREET SCRAMBLER

Svet zasiahla scramblermánia a hádam každý výrobca už má motorku, ktorú označuje ako scrambler. Pár z nich som už vyskúšal, no tento je určite najviac tradičný zo všetkých. A čoby nie, veď to celé začalo práve v Anglicku!

4041.jpg

MOTOCYKEL ROKA 2018

Svet je plný rôznych ankiet, súťaží, rebríčkov. V kultúre, v športe, v podnikaní a vlastne vo všetkom ostatnom. V redakcii Sveta motocyklov sme si takmer pred dvoma desaťročiami povedali „prečo nie aj motorky?"

4445.jpg

TEST: BENELLI TNT 125

Za cenu 2.199,- Eur sa už dnes dá kúpiť slušne vybavené jednostopové vozidlo. Je na vás, či sa rozhodnete pre praktické mestské približovadlo z ponuky skútrov, alebo malú, zábavnú motorku ako je Benelli TNT125. Po niekoľkých dňoch strávených s modelom Tornado Naked T sa prikláňam k druhej možnosti.

CESTOPIS: TUNISKÉ DOBRODRUŽSTVO 2/2

Naše putovanie Tuniskom na dvoch motocykloch Honda Africa Twin sme minule ukončili nocovaním priamo na púšti a pokračujeme cestou na vrchol stolovej hory El Mida.

5051.jpg

NOVINKA: AGV SPORT MODULAR

Popri klasických uzavretých, integrálnych prilbách sú čoraz obľúbenejšie aj otvárateľné „vyklápačky". Často po nich siahajú predovšetkým mototuristi. Výrobcovia si to uvedomujú a asi nikto nechce v tomto segmente chýbať. Platí to aj pre renomovanú značku AGV.

TEST: SYM JET14 125I LC

Značka SYM má v ponuke nespočetne veľa najrôznejších skútrov, ale pravidelne dokazuje, že stále sa dá prísť s niečim novým. K čerstvým prírastkom patrí model Jet14 - buď v jednoduchšom prevedení so vzduchom chladeným motorom, alebo s výkonnejším kvapalinou chladeným agregátom, ktorý sme si mohli vyskúšať.

JAZDENÁ HONDA XL 600 / 650 / 700 V TRANSALP

Honda Transalp už nie je v ponuke Hondy viac ako 5 rokov, no medzi jazdenými motocyklami je stále veľmi obľúbenou. Dnes prinášame prehľad jednotlivých generácii tohto legendárneho zakladateľa kategórie klasických turistických endúr.

5859.jpg

OFF ROAD ŠPECIÁL

AKTULITY OFF ROAD

TEST: KTM FREERIDE 250 F

Je príliš tichý, nemá výkon, je dosť malý a tým to pre mnohých vlastne celé končí. Alebo žeby to bolo úplne naopak? Podľa mňa práve vďaka tomu začína tá najlepšia zábava!

6465.jpg

TEST: POLARIS GENERAL 1000 EPS DELUXE ABS

Toto nie je žiadny radový vojačik, hrdo nesie hodnosť generála. V produkcii side by side značky Polaris však plní funkciu univerzálneho vojaka, keď spája športový charakter modelov RZR a pracovné schopnosti vozidiel Ranger.

6869.jpg

TEST: HUSQVARNA TE 250i

Tristovka sem, tristovka tam. Každý chce trojkilo a po dvestopäťdesiatke neštekne ani susedov pes. Ja mám na to úplne iný názor. Nová Husqvarna TE 250i je pre mňa lepšia ako akákoľvek tristovka sveta.

7273.jpg

TEST: CF MOTO GLADIATOR X850

Model X800 znamenal pre značku CF Moto slušnú revolúciu, bol to vstup do sveta „veľkých" štvorkoliek poháňaných dvojvalcovými agregátmi. Očakávaný úspech sa dostavil a X osmička už niekoľko rokov patrí k najpopulárnejším modelom tohto výrobcu a cesty-necesty brázdi vo viacerých verziách. Nastal však čas na ďalší krok vpred. Na obzore je dlho očakávaný „litrový" Gladiator a malou ochutnávkou je jeho menej objemná verzia X850, ktorá prichádza o niečo skôr...

Buďte s nami v kontakte

Komentáre