Superfinále, pricemoney a auto na záver – aj o tom bude sezóna 2019 v motokrose na Slovensku

Seriál medzinárodných majstrovstiev Slovenska v motokrose ponesie už tretiu sezónu názov MX OPEN. Aj v roku 2019 sa v ňom stretnú tí najlepší jazdci zo Slovenka, Čiech či Maďarska a keďže promotér ESX media spoločne so Slovenskou Motocyklovou federáciou (SMF) v zime nelenili, bude hneď niekoľko lukratívnych noviniek.

Superfinále, pricemoney a auto na záver – aj o tom bude sezóna 2019 v motokrose na Slovensku

. „Našim záujmom vždy bolo a je, aby motokros na Slovensku rástol. Už pred dvoma rokmi sme ako promotéri sľubovali „novú éru motokrosu". Sme chlapi čo si stoja za slovom. To čo fungovalo sme ponechali a stále vymýšľame zlepšenia. Samozrejmosťou aj naďalej zostáva komfort pre divákov na podujatiach, teda pekne upravené a obrandované trate, atraktívne súťaže, kvalitné občerstvenie, fun zóna, autogramiády, spolupráca so značkou Monster a veľa ďalších detailov. Novinkami budú superfinálové jazdy na každom podujatí, kde budú rozdelené finančné prémie (pricemoney) pre každého, kto sa do nich dostane a pre toho najlepšieho jazdca bude na konci sezóny pripravené nové auto FORD Focus. Okrem tohto bonusu ponechávame 50 eurové prémie za holeshot v každej jazde, ktorého sponzorom bude 711 ShopZone Leatt a samozrejme aj peňažné výhry za umiestnenie. Som rád, že sme v otázkach zatraktívňovania motokrosu za jedno so SMF aj s jednotlivými organizátormi podujatí." hovorí René Ražek, promotér ESX media.

Viac prémií pre jazdcov, lepšia show pre divákov

Nie je tajomstvom, že profesionálni športovci, ktorých tento šport živí, si starostlivo vyberajú seriály a podujatia, ktorých sa budú zúčastňovať. O stúpajúcej kvalite seriálu MX OPEN svedčí aj fakt, že na neho mieri čoraz viac zahraničných pretekárov a teamov. Viac o zahraničných spoluprácach prezradí Ľuboš Löffler zo SMF: „Najbližšie to máme k Čechom, ale aj Maďari či Poliaci sa o „slovenský majstrák" zaujímajú. Potešilo ma, že sme po prvý krát zlaďovali kalendáre s českým promotérom kvôli tlaku jazdcov jazdiť tu aj tam. Navrhli sme termíny tak, aby si jazdci nemuseli vyberať a mohli odjazdiť obidva seriály kompletne." Zmeny nastanú aj v štruktúre pretekového dňa, meniť sa budú dĺžky rozjázd aj obsadenie štartovacej rampy. Pokračuje Ľuboš Löffler: „Rozhodli sme sa skrátiť rozjazdy o 5 minút, teda namiesto 30 minút sa pôjde 25 minút plus 2 kolá. Menili sme aj zoskupenia kategórií v jazdách. Na štart sa postavia najprv obe juniorské kategórie, teda MX Junior 125 a MX2 Junior a po nich budú mať spoločnú rozjazdu kategórie MX2 a MX OPEN. Veľkou a verím že aj zaujímavou novinkou, bude superfinále. Je to prvok s ktorým budeme v tomto roku experimentovať. Podmienky sú nastavené viac než výhodne. Do superfinálovej jazdy postúpi v daný súťažný deň vždy 10 najrýchlejších pretekárov z každej kategórie. Dokopy ich budeme mať na štarte teda 40. Každý, kto v superfinále odštartuje má zaistené pricemoney vo výške 40 eur, čo je vlastne suma štartovného na každom podujatí. Okrem toho budú jazdci v superfinále bodovať priebežne a za najvyššie bodové umiestnenie bude nové auto, modrý FORD Focus. Aby to bolo čo najnapínavejšie, body sa budú prideľovať tesnejšie ako v majstráku, teda 40 bodov dostane prvý, 39 druhý a 1 bod posledný jazdec. Aby sme troška pomohli juniorom a slabším kubatúram, budú si jazdci na štart superfinále vyberať svoju pole position , teda miesto na štarte, od tých najmenších, najprv MX Junior 125, potom MX2 Junior, tak MX2 a na záver MX OPEN.Všetky detaily ohľadom tejto noviny zverejní SMF na svojom webe už čoskoro (www.smf.sk)

ford-superfinale-a.jpg

Prvé zo šiestich podujatí sa odohrá vo Veľkých Uherciach už v prvý aprílový víkend

6. a 7. apríla 2019 bude areál MX Vinohrad vo Veľkých Uherciach otvárať sezónu seriálu MX OPEN a k tomu privíta aj mladé európske talenty severozápadnej zóny. Bude to náročný motokrosový víkend, ktorý sľubuje krásne zážitky ako pre divákov tak aj pre pretekárov.

Už tradične bude patriť prvý máj motokrosu na Myjave. Tento rok vychádza štátny sviatok na stredu a preto sa nenechajte pomýliť a poriadne si to zaznačte do kalendára. Myjava svojou polohou a skvelým zázemím láka vždy špičkových pretekárov z rôznych kútov Európy.

Všetky ďalšie podujatia MX OPEN sa odohrajú v nedele. 9.júna to bude Sverepec, 7. Júla zasa Mníšek nad Hnilcom, 18.augusta Gbely a veľké finále budú hostiť v Šenkviciach 6. októbra.

uherce2019plagatmini.jpg

MX OPEN 2019 na sociálnych sieťach

Facebook či Instagram budú aj v sezóne 2019 ponúkať live príspevky z podujatí, akčné fotky, reportáže aj súťaže. Zostaňte vždy v obraze a klikajte na Facebooku: https://www.facebook.com/MXOPENSK/, na Instagrame hľadajte @mxopensk a sledovať sa oplatí aj oficiálny web seriálu: https://mxopen.sk/sk/.

Autor: Mgr. Radka Kovaľ Mazáková

Buďte s nami v kontakte

Komentáre