ŠPORTOVÁ KARBÓNKA - TEST CABERG DRIFT EVO

Karbónové prilby sa stávajú čoraz populárnejšie a zároveň aj čoraz dostupnejšie. Vyskúšali sme športovú karbónovú integrálnu prilbu od talianskej značky Caberg - novinku Drift Evo.

ŠPORTOVÁ KARBÓNKA - TEST CABERG DRIFT EVO

Drift EVO

Novinka Drift Evo nadväzuje na populárny športový model Drift, ktorý je na trhu od roku 2016, pričom pridáva pár dôležitých úprav. Prvou sú dve veľkosti škrupiny. Prilby XS-M majú menšiu škrupinu a L-XXL majú väčšiu, pričom my sme do redakcie dostali model L. Prepracované je vnútro prilby, ktoré ponúka výborný kompromis medzi športovou tesnosťou a cestovným komfortom. Treťou, navonok najviditeľnejšou zmenou je nový zadný spoiler, ktorý napomáha aerodynamike pri vysokých rýchlostiach a redukuje turbulencie prilby. Navyše spoiler veľmi dobre vyzerá a dodáva prilbe športový agresívny štýl.

Športová aj turistická

Napriek tomu, že sa jedná hlavne o športovú prilbu, v redakcii sme ju otestovali aj na turistickom endure Triumph Tiger 800. Musím povedať, že dobre obstála aj pri dlhších cestách a nesklamala ani v oblasti hlučnosti či komfortu pri cestovaní. Vetranie bolo výborné aj počas najhorúcejších dní a naopak počas chladných rán potešilo originálne plexi s nehmliacou Pinlock Max Vision fóliou. Integrovaná slnečná clona sa dnes už pomaly stáva štandardom, takže v tejto kategórii tiež jednoznačne nemohla chýbať, no v prípade prilby Drift Evo je slnečná clona ľahko vyberateľná, čo poteší všetkých okruhových jazdcov.

1a0a7715.jpg

Trikompozit

Drift Evo je športová karbónka, ktorá svojou ľahkosťou poteší všetkých jazdcov, ktorí túžia po nízkej váhe a súčasne po dobrej bezpečnosti. S hmotnosťou 1250 gramov ju v ruke držíte ako pierko, no materiál Trikompozit (fiberglass, kevlar, carbon) spája ľahkosť karbónu s pružnosťou a pevnosťou ďalších dvoch materiálov. Navyše si vďaka tejto kombinácii materiálov Drift Evo dokáže udržať dostupnú cenu. 369 eur je pri danom materiáli, výbave, dizajne a kvalitnom spracovaní viac ako rozumná suma peňazí.

Prepracovaný interiér je plne vyberateľný, prateľný a hlavne dobre sedí pri rýchlej športovej jazde. Zapínanie na D krúžky je u
športovej prilby určite povinnosťou.

1a0a8107.jpg
1a0a8105.jpg
1a0a8106.jpg

Výhradným dovozcom prilieb Caberg pre Slovensko je Bikers Crown. Zoznam predajcov nájdete na www.bikerscrown.com

Text: Massimo, Foto: autor

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre