SERRES RALLY 2018 v Grécku – Štefan Svitko obhajuje víťazstvo

V sobotu 25.8.2018 štartuje tohtoročná grécka SERRES RALLY 2018 (25.-31.8.2018)na ktorej sa už tradične predstaví viacero slovenských jazdcov na čele s našim úspešným dakaristom a viac násobným majstrom SR v endure a rely Štefanom Svitkom, ktorý minuloročnú Serres Rally vyhral.

SERRES RALLY 2018 v Grécku – Štefan Svitko obhajuje víťazstvo

Už tradične ponúka táto rely súťaž veľké dobrodružstvo po krásnej prírode severného Grécka Trate jednotlivých etáp vedú cez veľkolepé balkánske hory a tradičné grécke dediny a historické miesta. Jazdci navštívia starobylé historické miesta ako Amfipoli, jazdiť a bude i pri jazere Kerkini, alebo neďaleko termálnych prameňoch Agiston.

plagat.jpg

Tour má sedem súťažných dní - 7 etáp, pričom tá siedma je len pre motocykle, štvorkolky a autá majú etáp šesť. 1. etapa, tzv. prológ štartuje v sobotu 25.8.2018začína na poludnie a ten prakticky určí poradie pre ďalšiu časť rally. Pred prológom jazdci absolvujú krátky ale ťažký 25-30km dlhý okruh okolo bivaku. Nasledujúce etapy začínajú skoro ráno a obsahujú 1, 2 alebo 3 špeciálne testy, pričom cieľ bude vždy v mesto Serres, s výnimkou jedného dňa, počas ktorého sa budú jazdci presúvať do hôr Belesitsa v Bulharsku pri meste Petrich.

routeall.jpg

Štefan Svitko, ako víťaz minuloročnej Serres Rally ako v motocykloch, tak i absolútne, je i tento rok najväčším favoritom. V štartovej listine, ktorú nájdete na stránke http://www.serresrally.com/index.php/race/entry-list, figurujú i ďalší slovenskí jazdci, ktorí v Grécku už štartovali, ale sú tu i noví jazdci. V motocyklovej triede Moto3 je spolu so Štefanom Svitkom ešte Martin Benko, ktorý minulý rok štartoval v absolútnom poradí obsadil 15.miesto. V triede Moto2 sa predstaví po prvý krát Jakub Lescinský a v Moto4 sú to až štyria slovenskí jazdci: Anton Zboran – minulý rok 32.miesto absolútne, Peter Rečičár, 42.miesto v roku 2017, Vladimír Oboňa a Peter Gašparovič. V triede LITE štartuje ôsmy z deviatich Slovákov a to Erik Vlček a výpočet slovenských jazdcov štartujúcich na Serres Rally 2018 uzatvára skúsený enduro a rely jazdec Ján Zaťko, ktorý je v triede Veterán a minulý rok skončil absolútne na 26.mieste.

Držíme všetkým našim jazdcom palce, aby zvládli nástrahy tratí v Grécku a v Bulharsku či najlepšie. Priebežne budeme o priebehu rely informovať prostredníctvom ďalších tlačových správ.

Priebeh jednotlivých súťažných dní je možné sledovať i prostredníctvom oficiálne web stránky podujatia: http://www.serresrally.com/index.php/19-news/200-srr17-newsletter1

  • # 1 Štefan Svitko (M3)
  • # 28 Jakub Lescinsky (M2)
  • # 31 Martin Benko (M3)
  • # 81 Anton Zboran (M4)
  • # 82 Ján Zaťko (veteran)
  • # 83 Vladimír Oboňa (M4)
  • # 84 Peter Rečičár (M4)
  • # 98 Peter Gašparovič (M4)
  • # 377 Erik Vlček (LITE)

stiahnut.png


zdroj: TS smf.sk

Buďte s nami v kontakte

Komentáre