Seriál MMSR v Endure odštarovaný!

Cez víkend 5.-6. júna sa v maďarskej obci Nagytarcsa uskutočnilo úvodné podujatie tohtoročného seriálu medzinárodných majstrovstiev SR, Slovenského pohára a Pohára SMF disciplíny enduro a rely SMF. Náš šampionát bol súčasťou maďarského enduro "majstráku" a na štart sa postavilo úctyhodných 119 slovenských jazdcov, ktorí boli žhaví po boji o prvotné body do seriálu po menšej prestávke spôsobenej druhou vlnou koronavírusu.

Seriál MMSR v Endure odštarovaný!

Program podujatia v Maďarsku sa začal piatkovou administratívnou a technickou prebierkou. Pre jazdcov bolo pripravené priestranné depo priamo v okolí štartu. Štart prvých jazdcov na trať dlhú cca 48km bol naplánovaný na 9:00, ale z organizačných dôvodov bol mierne posunutý. Na podujatí sa štartovalo prakticky vo všetkých vypísaných triedach disciplíny EaR SMF až na triedu Regionál, ktorá nebola súčasťou tohto klasického endura v zahraničí. Testy na trati, ktoré museli jazdci absolvovať neboli veľmi náročné, pripravený bol aj cross test s prvkami extrému a enduro test kompletne ťahaný lesom, ktorý si jazdci pochvaľovali.

Víkendové preteky v Nagytarcse prebehlo bez vážnejších komplikácií či zranení. Absolútnym víťazom MM SR (bez rozdielu kubatúry) sa stal Thomas Hostinský, ktorý v absolútnom poradí vyhral oba súťažné dni pred Štefanom Svitkom a tretím Emilom Juszczakom z Poľska.

18944250617156782053055081467270221401480505n.jpg

Thomas Hostinský "Boli to prvé preteky sezóny, šiel som tam s cieľom rozjazdiť sa. Kvôli teplu to bolo veľmi náročné, na čo ešte nie som v tomto roku zvyknutý, v tieni teplomer ukazoval 31°C. Cross test bol z polovice na motokrosovej trati s pridaním pár superenduro prvkov, niektoré pasáže boli veľmi rýchle. Enduro test bol navinutý dosť úzko, s veľkým množstvom pomalších zákrut, ku koncu pretekov to už bolo dosť rozbité. Konkurencia bola veľmi silná a vyrovnaná, o čom svedčia aj výsledky."

Thomas vyhral v sobotu i v nedeľu svoju triedu MM SR E2 pred Štefanom Svitkom a Jaroslavom Štrbekom.
V triede E1 v sobotu zvíťazil Svitkov zverenec Rastislav Kokavec pred Jánom Strapcom a Marekom Vierikom. V nedeľu sa poradie v E1 zmenilo, vyhral Ján Strapec pred Tomášom Vanovčanom a Marekom Vierikom. V triede E3 si medailové miesta medzi sebou rozdelili dvaja poľskí a náš slovenský jazdec Michal Drevenák, ktorý sa do súťažného kolotoča SMF vrátil po dlhšej prestávke. V sobotu i v nedeľu zvíťazil Emil Juszczak (PL), v sobotu bol druhý jeho krajan Kacper Dudzic a tretí Michal Drevenák (SVK). Uvedení jazdci si v nedeľu miesta prehodili, druhý dojazdil Mišo Drevenák a tretí Dudzic z Poľska. V zostávajúcich triedach seriálu MM SR bolo v sobotu i v nedeľu poradie rovnaké. Z triedy Kadet si plný počet bodov zapisuje Samuel Domanický, za ním skončil Peter Mazák a Miroslav Madigár. Medzi seniormi bolo poradie oboch súťažných dní taktiež rovnaké, vyhral Martin Gottvald (CZE, lic. SMF), pred Petrom Borkovcom (CZE, lic. SMF) a tretím Otom Bergendim (SVK). V doraste si prvenstvo oba dni vyjazdil Tomáš Merašický.

1964278775121201768082686483810151582455185n.jpg

Kompletné výsledky oboch súťažných dní nájdete po kliknutí sem…

Tohtoročný seriál MM SR, SP a Pohára SMF v endure a country crosse pokračuje druhým podujatím country crossu v Lehote pod Vtáčnikom v dňoch 26.-27.6.2021.

Zdroj foto: SNF a FB

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre