Rukavice RFX RACE

Väčšina ovládacích prvkov motocykla sa nachádza na riadidlách. Zatáčate, akcelerujete, brzdíte, ovládate motocykel - to všetko za pomoci vašich rúk.Vaša bezpečnosť aj výkon sú vo vašich rukách - a to doslovne.

Rukavice RFX RACE

Ruka patrí k najkomplexnejším častiam ľudského tela a je náročné ju spoľahlivo ochrániť. Ruka obsahuje najvyšší počet kostí, kĺbov, svalov a nervových zakončení na veľmi malom priestore. Prípadné zranenie ruky je pre jazdu na motorke veľkou nevýhodou. Bohužiaľ, práve ruka je na zranenie pri páde veľmi náchylná. Inštinktívne totiž ruky vystierame aby sme stlmili pád, či zabránili kontaktu tela s prekážkou. Je teda samozrejmé, že ruky je pri každej jazde nevyhnutné chrániť kvalitnými rukavicami. A nejde pritom len o ochranu pri samotnom páde, ale aj o komfort, ktorý sa výrazne podpíše na precíznom ovládaní motorky.

Na rukaviciach Five RFX Race je skombinovaných viacero druhov kože a ďalšie špičkové materiály. Spolu až 180 dielov na jednom páre!

rfxracewhiteredface.png
rfxraceblackwhiteface.png
rfxraceblackredface.png
rfxracewhiteredpalm.png

K špičke na trhu nepochybne patria rukavice značky Five, ktorá má zastúpenie v 47 krajinách na piatich kontinentoch. Základnou filozofiou tejto značky je fakt, že rukavice sa nedajú navrhnúť ako súčasť oblečenia, je nutné im venovať zvýšenú pozornosť. Preto je pre Five dôležité sústrediť sa na vývoj a výrobu najprepracovanejších rukavíc. Vrcholom v ponuke je model RFX Race. Za všetko hovorí niekoľko čísiel – jeden pár je zložený až zo 180 rôznych častí, pričom hmotnosť tohto páru je len 159 gramov. RFX Race sú vyrobené zo štyroch druhov kože prešívanej kevlarom. Dlaňová časť je zložená z jemnej kozej kože v spojení s kožou Pittards, ktorá umožňuje lepšie uchopenie rukoväte. Výber materiálov, strih jednotlivých dielov, ale aj také „detaily" ako vonkajšie švy majú za úlohu zabezpečiť nielen vysokú pevnosť, ale zároveň aj veľkú mieru pružnosti, poddajnosti a dobrú ohybnosť prstov. To je pre cit pre ovládanie motorky dosť dôležité. Chrániče hánok sú vyrobené z kompozitného karbónu lisovaného pod tlakom, ktorý je odolný voči teplote až 250°C. Tieto chrániče sú anatomicky tvarované a naviac aj ventilované. Vetracie otvory sú aj na vnútornej strane prstov a veľký ventilačný otvor je aj na zápästí. Na článkoch prstov nechýbajú mäkké penové chrániče a štvrtý a piaty prst sú zošité elastickým stehom, čo má zabrániť zlomeniu, či odtrhnutiu malíčka pri páde. Koža je na exponovaných miestach doplnená o kevlar a kevlar stretch, ktoré sú na oder dvakrát odolnejšie. Na predlaktí sú použité TPR plastové chrániče a dvojité zapínanie so vzájomným prekrytím, čo má zabezpečiť väčšiu pevnosť a odolnosť. Rukavice Five RFX Race sú dostupné vo veľkostiach od XS až po XXXL.

Výhradný dovozca pre SR:

STYX - Ján Balogh, Hlavná 1405, Vráble, tel: 037 783 11 40, hotline: 0905 711 123, www.styx.sk,

Produkty Five5 zakúpite vo všetkých predajniach STYX i u autorizovaných partnerov:

JJ moto Zvolen - www.jjmoto.sk

Motosvet Košice - www.motosvet.sk

PH Konzulta Trenčín - www.hondatn.sk

Tatramoto Svit - www.tatramoto.sk


Buďte s nami v kontakte

Komentáre