Rišo vďaka tažkému pádu nedokončil 2. jazdu!

Dvanáste tohtoročné podujatie seriálu majstrovstiev sveta „2020 FIM MXGP Motocross World Championship" sa po troch predchádzajúcich pretekoch v talianskej Mantove uskutočnilo v nedeľu 11.10.2020 v Španielsku, na úplne novej trati „intu Xanadú Arroyomolinos".

Rišo vďaka tažkému pádu nedokončil 2. jazdu!

Slovenský reprezentant Richard Šikyňa (MX Slovakia), jazdiaci za český tím JD GUNNEX KTM RACING TEAM si v prvej jazde vybojoval výborných 9 bodov za 12. miesto. V druhej jazde mal však v 14. kole ťažký pád a tak preteky nedokončil. S celkovým ziskom 67 bodov si aj napriek smole v druhej jazde polepšil o dve miesta a posunul sa v priebežnom hodnotení seriálu na 24. priečku.

Richard Šikyňa (#102)

„Trať sa mi od rána páčila a aj keď som v kvalifikácii nezajazdil dobré kolo, bol som pozitívne naladený na preteky. V prvej jazde som polovicu pretekov jazdil na 9. mieste, ale postupne som sa prepadol na 12. miesto, na ktorom som jazdu dokončil. Konečne som mal dobrý pocit z jazdy a aj z výsledku. Do druhej jazde som mal horší štart, nevyhol som sa kontaktu s inými jazdcami. Postupne som sa dostal na 14. miesto, ale bohužiaľ pár kôl do konca, keď som bol aktuálne 15., som mal veľký pád na jednom skoku. Tým sa pre mňa preteky skončili. Dopadol som na hlavu a krk, takže dnes to dosť bolí a ešte k tomu ma bolí aj noha. Zlomené nič nemám, tak snáď budem do víkendu v poriadku."

sikyna3motocrossgp12esp2020.jpg

Peter Kolek, manažér MX Slovakia

„Rišo išiel do Španielska s jasným cieľom ukázať všetkým, čo v ňom je. Kvalifikáciu nemal najlepšiu, ale v prvej jazde to bolo oveľa lepšie. Až do 9. kola sa vozil v TOP desiatke a nakoniec skočil na veľmi slušnom 12. mieste. V druhej jazde ale v 14. kolo prepálil na jednej lavici dopad a nasledoval nepríjemný pád. Sme všetci veľmi radi, že nemá žiadne vážne zranenie, ale je dosť bolestivo doudieraný. V tomto čase je už Rišo v belgickom Lommely, kde si musí teraz hlavne oddýchnuť a zregenerovať telo po bolestivom páde. Tu ho už od najbližšej nedele čaká v priebehu 8 dní ďalšia séria troch veľmi náročných veľkých cien. Piesková trať v Lommely je považovaná za jednu z najťažších motokrosových tratí na starom kontinente, tak nám zostáva dúfať, že sa Rišovi podarí do nedele dať čo najviac do poriadku."

startmx2motocrossgp12esp2020.jpg

Zdroj: TS

Buďte s nami v kontakte

Komentáre