Richard Šikyňa nominovaný na MXGP

Trináste tohtoročné podujatie seriálu Majstrovstiev sveta MXGP v motokrose sa už tento víkend (22.-23.7.2017) uskutoční u našich západných susedov na trati pri mestečku Loket, neďaleko Karlových Varov. Ako jediný bude Slovensko v triede MX2 reprezentovať 19 ročný Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia, jazdiaci na motocykli KTM 250 SXF. Je fantastické, že sa medzi štyridsiatkou najlepších jazdcov sveta predstaví práve v Lokti a bude si tak môcť už po tretí krát v tejto sezóne porovnať svoje jazdecké umenie so svetovou elitou a to „skoro" na domácej pôde.

Richard Šikyňa nominovaný na MXGP

Richard Šikyňa (#102)

„Som veľmi šťastný, že sa nám spolu s mojim tímom podarilo nominovať na preteky MXGP v Lokti. Sú to veľké preteky a každá konfrontácia s chalanmi zo sveta je pre mňa veľkou výzvou a skúsenosťou. Už sa nemôžem dočkať, ako sa postavím znovu na štart s tými najlepšími jazdcami planéty. Budú to veľmi náročné preteky po všetkých stránkach,tak mi prosím Vásdržte palce. Ďakujem."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia

„Nie je jednoduché dostať jazdca do nominačky na preteky MXGP a hlavne do triedy MX2, ktorá je tento rok doslova preplnená. Preteky v Lokti sú pre nás, resp. pre Riša výbornou príležitosťou predstaviť sa pred slovenskými fanúšikmi, ktorí sa pravidelne pretekov práve v Lokti zúčastňujú v hojnom počte. Veľkú podporu tu má aj medzi českými priaznivcami motokrosu, ktorí vytvárajú na pretekoch výbornú atmosféru. Verím, že sa Rišovi na pretekoch bude dariť a všetkým ukáže, čo v ňom je. Konfrontácia so svetovou elitou je tým najlepším zrkadlom výkonnosti a zároveň tou najlepšou školou. Veľmi sa všetci na tieto preteky tešíme a osobne som vďačný všetkým, ktorí sa pričinili o to, že cez víkend bude Rišo v Lokti stáť na štartovacej rampe. Ak ste sa ešte niektorí nerozhodli, čo budete cez víkend robiť a máte radi motocyklový šport, príďte Riša podporiť. Je to momentálne jediný slovenský jazdec, ktorému sa v minulom a tomto roku podarilo dostať do nominácie na majstrovstvá sveta a prerušil tak dlhú 7 ročnú prestávku bez slovenskej účasti na takýchto vrcholných pretekoch."

sikynamxgp201702.jpg
sikynamxgp201703.jpg
sikynamxgp201704.jpg

Viac informácií o pretekoch MXGP v Lokti nájdete na: TU

Ilustračné foto: Roman Borák, © MX Slovakia

Buďte s nami v kontakte

Komentáre