Predposledný trial sezóny

Seriál Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v triale v júli pokračoval tretím podujatím vo Vieske-Bezdedov. Organizátor, Trial Klub Kamikadze má na konte už množstvo hobby súťaží, no oficiálny „majstrák" tu má kratšiu históriu.

Predposledný trial sezóny

Tento rok sa vo Vieske konal tretí ročník MM SR v triale a tím organizátorov z Trial Klubu Kamikadze ho opäť zvládol na výbornú. Pár dní pred podujatím však hrozilo, že bude súťaž zrušená. Usporiadatelia riešili krízovú situáciu, pretože dvaja hlavní organizátori boli zranení, čo vážne narušilo prípravy. Našli sa však obetaví kamaráti, ktorí celú situáciu zachránili a v konečnom dôsledku boli trate tretieho ročníka pripravené na vysokej úrovni. Riaditeľ súťaže Ľuboš Gurín vysvetľuje: „Brat, ako hlavný organizátor, mal kvôli súťaži z práce týždeň dovolenky, ale tesne pred ňou ho zrazilo auto. Namiesto prípravy súťaže si tak týždeň odležal v nemocnici. Našťastie nám pomohli ďalší členovia rodiny a kamaráti, bez ich pričinenia by som bol nútený akciu na poslednú chvíľu zrušiť."

dsc0092m.jpg

Ďalší z organizátorov sa zranil ešte predtým a na prípravou trate pracoval so zlomenou nohou. K samotnej trati Milan Gurín dodáva: „Snažili sme sa sekcie stavať tak, aby neboli nebezpečné, aby si bez obáv zajazdili aj jazdci nižších výkonnostných kategórií. Jednoducho, aby to bolo hlavne pre jazdcov, aby si všetci užili." Na štart sa v sobotu postavilo až 51 súťažiacich, okrem Slovákov prišli aj jazdci z Čiech, Poľska a dokonca z Lotyšska. Súťaž začínala dvoma detskými kategóriami – do 7 a nad 7 rokov. Detí sa nazbieralo až 12 z troch krajín. Mnohé z nich po odjazdení svojej junorskej súťaže pokračovali aj spolu s dospelákmi v kategórii Hobby. Slová organizátorov sa potvrdili a trať pre kategórie menej skúsených jazdcov bola dobre zjazdná, takže si mladíci mohli užiť aj súperenie s dospelými. Naopak, sekcie pre lepších jazdcov boli technicky poriadne náročné. V najvyššej kategórii „A" bol jediný slovenský zástupca Vlado Kothay z Nitry, súpermi mu bola súrodenecká dvojica Niks a Arvis Alksnis z Lotyšska.

dsc0070m.jpg
dsc0062.JPG
dsc0094m.jpg
Nášmu reprezentantovi sa podarilo dvakrát zvíťaziť, druhý bol po oba dni Niks, tretí Arvis. Kothay sa k trati v nedeľu vyjadril: „Dnes už je to trochu vyjazdené, takže je to lepšie, ale včera to bolo poriadne náročné." Na svoje si mohli prísť aj enduráci, pre ktorých boli určené zjednodušené sekcie vhodné aj pre enduro motocykle. Pre divákov bol okrem stánku s občerstvením pripravený aj sprievodný program, po hlavnej súťaži nasledovala populárna jazda do strmého vrchu, ktorú miestni nazvali „riťolez". V sobotu v tejto disciplíne jazdili trialisti, v nedeľu potom enduráci. U divákov táto extrémna jazda do kopca opäť zožala veľký úspech. V nedeľu nechýbala ani tombola, takže víťazili nielen jazdci, ale aj diváci. Partii Trial Klubu Kamikadze sa do tretice podarilo zorganizovať veľmi vydarenú súťaž, ktorej s výnimkou dvoch krátkych prehánok prialo aj počasie. Posledným kolom tohtoročného seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v triale bude podujatie v Zbore cez víkend 19. a 20. augusta.

Výsledky sobota

Výsledky nedeľa

dsc0075m.jpg
dsc0051m.jpg
dsc0070m.jpg
dsc0074m.jpg
dsc0062.JPG
dsc0063m.jpg
dsc0056.JPG
dsc0065m.jpg
dsc0092m.jpg
dsc0076m.jpg
dsc0094m.jpg
dsc0080m.jpg
dsc0085m.jpg
dsc0106.JPG
dsc0109.JPG
dsc0118.JPG
dsc0125.JPG
dsc0133.JPG
dsc0067m.jpg
dsc0137.JPG
dsc0115.JPG
dsc0141.JPG
dsc0146.JPG
dsc0166.JPG
dsc0178.JPG
dsc0179m.jpg
dsc0194m.jpg
dsc0161.JPG

Buďte s nami v kontakte

Komentáre