Kedy bude nová Hayabusa?

V roku 1998 Suzuki predstavila svoju Hayabusu. A presne o 20 rokov neskôr sa lúčime s touto legendárnou motorkou, ktorá ako prvá pokorila hranicu 300 km/h. Alebo žeby Hayabuse ešte neodzvonilo?

Kedy bude nová Hayabusa?

Znie to smutne, no ono to v podstate až taká veľká tragédia nie je. Hayabusa sa 20 rokov vyrábala bez nejakých zásadnejších technických či dizajnových zmien. Takže každý, kto kedy chcel vlastniť tento legendárny stroj, už dostal svoju šancu. Jazdených strojov bolo na trhu hromada a nové motorky neprinášali žiadne zásadné zmeny, takže Suzuki bez veľkej zmeny nemala dôvod tlačiť Hayabusu cez emisnú normu Euro 4. Emisie ukončili život Hayabusy na Slovensku už v roku 2016, no motorky bez Euro 4 sa v niektorých európskych krajinách ešte mohli pri splnení určitých podmienok predávať do konca roku 2018. V USA by sa Busa mohla predávať naďalej, ale Suzuki jednoducho nevidela zmysel v predávaní starého motocykla, ktorý už tak trochu vyšiel z módy, takže stopla výrobu na kompletku.

hayabusa-1.png

Každopádne netreba plakať, koniec starej Hayabusy je pozitívnym znamením, že by v blízkej dobe mohla prísť jej náhrada, nová Hayabusa. Hovorí sa o zväčšení objemu na 1400 ccm, o najlepšej elektronickej výbave, akú sme u Suzuki nikdy nikde nevideli. A hovorí sa aj o tom, že Suzuki už naplno maká na novej verzii. No bohužiaľ vieme, že Suzuki je so sériovou výrobou nových modelov vždy trošku spomalená, takže to vidíme tak na predaj v roku 2021 v najlepšom prípade. Ale aj napriek tomu dúfame, že na jeseň už uvidíme novú Hayabusu 2020.

hayabusa-2.jpg

Foto: Jakusa Design

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre