Ponechá si Audi DUCATI?

V roku 2017 sa veľa hovorilo o tom, či si nemecký koncern VW nechá vo svojom portfóliu aj značku Ducati. V Nemecku už prijali rozhodnutie!

Ponechá si Audi DUCATI?

Od roku 2012 v nemeckých rukách

V roku 2012 nemecký koncern VW kúpil do svojho portfólia značiek taliansku Ducati. Konkrétne to bola jej dcérska firma Audi, ktorá sa v júli 2012 stala vlastníkom továrne v Bologni za cenu skromných 747.000.000 EUR. No po škandále Dieselgate začal VW poškuľovať po chýbajúcich eurách a v roku 2017 sa začalo vážne hovoriť o odpredaji Ducati, ktorá nebola práve najziskovejšou značkou v skupine VW group.

ducati1.jpg

Ducati si necháme!

Nedávno sa však v médiách objavi rozhovor s riaditeľom Audi AG, ktorým je Rupert Stadler. "Znížili sme operatívne náklady výroby o 10 miliónov eur. A okrem toho sme konzultovali s bankami, či je pre VW group značka Ducati dôležitým prínosom, pretože sa v Audi pripravujeme na elektrickú budúcnosť automobilov a potrebujeme dôležité financie na vývoj. Dospeli sme však k veľmi pozitívnemu záveru a teraz vás môžem uistiť v tom, že značka Ducati jednoznačne patrí do rodiny Audi." Pre motocyklový svet je to určite pozitívna správa, pretože značka Ducati je určite v stabilných nemeckých rukách na správnom mieste a zdá sa, že má stále dostatok voľnosti na to, aby tvorila svoje jedinečné športové motocykle, čo nás jednoznačne teší.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre