Pohodlie na motorke si vyžaduje aj kvalitné nohavice

Pri krátkych jazdách na motorke si to možno niektorí z vás neuvedomujú, no mať na sebe poriadne moto nohavice je nutnosť. Najmä pri dlhších trasách, ktoré k letnému obdobiu patria, ste vystavení nečakaným zmenám počasia a oceníte kvalitné materiály, ktoré vás ochránia a pridajú na komforte.

Pohodlie na motorke si vyžaduje aj kvalitné nohavice

Koža alebo textil?

Klasici a choppristi by na túto otázku určite okamžite odpovedali, že koža je nutnosť. Pravdou je, že koža stále, spomedzi všetkých dostupných materiálov, ponúka najväčšiu odolnosť voči počasiu a veľmi vysokú bezpečnosť pre jazdca. Nevyhnutná kvalita spracovania sa však odzrkadľuje aj na konečnej cene, keďže práve kožené moto oblečenie je to najdrahšie z ponúkaných látok.

Lacnejšou verziou je textil. Je obľúbený pre svoju odolnosť voči oderu, vetru, alebo schopnosť efektívne odvádzať pot. Tiež ho radi volia jazdci, ktorí nechcú pôsobiť ako spomínaní majitelia chopprov. Zaujímavou alternatívou k textilným nohaviciam sú v poslednej dobe rifle na motorku.

panskemotojeansywtecshiquet.jpg

Moto rifle sú obľúbené čoraz viac. Predstavujú akýsi kompromis medzi cenou, kvalitou a flexibilitou. Ak z nich vyberiete chrániče, pôsobia ako úplne bežné džínsy. Sú vyrábané z podobného materiálu ako textilné nohavice na motorku. Niekedy sa používa aj kevlarová výstuž, ktorá látku robí odolnejšou v prípade nečakaného pádu.

Špeciálnou kategóriou v ponuke obchodov sú motokrosové nohavice. Tu pochopiteľne nie je miesto pre využitie kože, nakoľko jazdec sa potrebuje hýbať, mať vyriešené odvetrávanie a podobne. Využívané sú teda primárne na športové jazdenie, preto ich možno dostať v rôznych aj netradičných a výrazných farebných kombináciách.

Dbajte na kvalitu!

Nech už máte akúkoľvek motorku a oblečenie k nej, vždy si dajte záležať, aby ste si vybrali kvalitnú značku, ako napríklad W-TEC, ktorú nájdete na e-shope inSPORTline. Pretože, okrem dizajnového účelu, plní moto oblečenie hlavne bezpečnostnú funkciu a má vás ochrániť aj v nepríjemných situáciách, ako sú pády alebo nepriazeň počasia.

panskemotojeansywtecr1027.jpg

Zdroj: insportline.sk

Buďte s nami v kontakte

Komentáre