Podľa čoho vybrať rukavice na motorku?

Ak brázdite cesty na dvoch kolesách, nemali by vo vašej výbave chýbať kvalitné rukavice na motorku.

Podľa čoho vybrať rukavice na motorku?

V prípade pádu sú to práve ruky, ktoré sú tzv. prvé na rane. Pre každý štýl jazdy sa ale hodia trochu iné rukavice. Poďme sa pozrieť na to, ako pri ich výbere postupovať.

Rukavice vyberajte podľa štýlu jazdy

Jazdíte na motorke preteky, alebo cestujete po cestách? Navlečte kožené moto rukavice, pri ktorých sa s ochrannými prvkami nešetrilo. Naopak, ak vlastníte motorku typu enduro, budú sa vám hodiť ľahšie a priedušnejšie rukavice, ktoré ale napriek tomu plnia ochrannú funkciu.

obrazek-1-heureka.jpg

Ako druhá koža

To posledné, na čo chcete pri jazde myslieť, sú zle sediace rukavice. Preto si ich vždy vyskúšajte priamo v kamennej predajni alebo si ich nechajte poslať domov s možnosťou vrátenia. Zamerajte sa na správnu veľkosť prstov rukavíc, ktoré by mali mať miernu vôľu kvôli správnej citlivosti, ale zároveň by nemali byť príliš dlhé, aby sa nimi salo dobre manipulovať. Ideálne je vyskúšať si v rukaviciach držať riadidlá motorky – materiál by nemal v žiadnom prípade kĺzať alebo sa zhrnovať.

obrazek-2-heureka-1.jpg

Kožené alebo textilné?

Moto rukavice sa klasicky vyrábajú z kože alebo textilu, prípadne z ich kombinácie. Koža vás vďaka vysokej odolnosti spoľahlivo ochráni pri páde, počítať ale musíte s vyššou cenou a náročnosťou na údržbu. Cenovo dostupnejšie sú textilné rukavice, ktoré navyše bývajú opatrené radom vychytávok, ako je nepremokavá membrána alebo zosilnene plochy pre vyššiu ochranu. Tie najlepšie rukavice sú potom vyrobené z kvalitnej hovädzej alebo klokanej kože, prvotriednej textílie a sú osadné napríklad titánovými chráničmi kĺbov.

Do tepla aj do zimy

Ak vyrážate na motorke celoročne, prídu vám vhod dva páry rukavíc. V horúcich dňoch využijete ľahšie rukavice, ktoré môžu byť perforované. Naopak za dažďa alebo v chladných mesiacoch siahnite po hrubších, zateplených rukaviciach, ktoré môžu disponovať nepremokavou úpravou, prípadne vnútornou membránou.

Kde nájsť kvalitné rukavice na motorku?

Kvalitné vybavenie je alfou a omegou bezpečnej jazdy na motorke. Ak vám chýbajú dobre sediace rukavice, využite pri ich hľadaní zrovnávač cien Heureka.sk. V širokej ponuke e-shopov sa ľahko zorientujete – produkty si porovnajte podľa obľúbenosti alebo ceny a prečítajte si aj recenzie overených používateľov.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre