Nový Street Triple S pre vodičáky A2

Triumph pre rok 2020 predstavil poriadne prepracovaný Street Triple v najvyššej výbave RS. No a teraz Angličania pridávajú nový model S, ktorý je presne na opačnom konci - najlacnejší a najslabšie vybavený.

Nový Street Triple S pre vodičáky A2

Street Triple RS je top mašinkou v strednej triede naháčov s výkonom 123 koní, top podvozkom a kompletnou elektronikou. No nie každému sa chce vysoliť toľko eur. A hlavne je hromada ľudí, ktorí nemajú ani veľký vodičák, ale len preukaz A2 do 50 koní. A práve pre nich Triumph nemal vo svojom výrobnom programe nič športovo orientovaného. Až doteraz. Pretože nový Street Triple S 2020 je naladený v sériovom stave na výkon 35 kW (47,6 koní) a po odjazdení povinných dvoch rokov na vodiáčku A2 ho môžete otvoriť na dvojnásobok 95,2 koní. Na 95 koníkov Steet Triple nepotreboval motor s objemom 765 ccm, ale postačil mu menší objem 660 ccm.

streettriples20mydetail12.jpg
streettriples20mydetail9.jpg

Začínajúci jazdci rovnako nepotrebujú značkový podvozok, takže ma verzia S len základné pruženie Showa, pričom nastaviť na ňom môžete len predpätie zadnej pružiny. A brzdy tiež takmer základné - dvojpiestikové strmene Nissin na dvoch 310 mm predných kotúčoch. Výpočet chudobnejšej výbavy pokračuje klasickou prístrojovkou namiesto TFT displeju, ktorý má model RS. A v elektronickej výbave ponúka Street Triple S tiež len úplný základ, ktorý však začínajúcim jazdcom musí plne postačovať - trakčná kontrola a dva základné jazdné režimy.

streettriples20mydetail3.jpg
streettriples20mydetail5.jpg

Poteší však vynovený dizajn v štýle RS s dvoma krásnymi Full LED svetlometmi. Najdôležitejšou otázkou zostáva cena, ktorá bude rozhodovať o úspechu takto jednoducho vybavenej verzie S. Ceny v GB sú nasledovné: RS: 10.300 GBP a S: 7.900 GBP, čo by malo na Slovensku znamenať cenu verzie S okolo 9.000 eur.

streettriples20mydynamic3.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre