nový SPEEDMASTER - PREDSTAVENIE

Triumph najskôr šokoval svet so svojim Bobberom. A teraz znova! Bum! Nový Speedmaster je veľmi podarenou dvojičkou veľkého Bobbera. Z nezaujímavého modelu Speedmaster 800 sa stáva nová ikona s veľkým motorom objemu 1200 ccm.

nový SPEEDMASTER - PREDSTAVENIE

Ikona Bobber
Triump s modelom Bobber vytvoril skutočnú ikonu a to sa v tejto dobe nestáva tak často. V dobe, keď už bolo všetko vymyslené, je problém prísť na niečo nové. Triumph vsadil s Bobberom na divokú kartu, zariskoval a podarilo sa. Teraz s novým modelom Speedmaster už ide na istotu. Bobber bol väčšinu minuloročnej sezóny beznádejne vypredaný, záujem zákazníkov po celom svete predčil všetky očakávania továrne. Speedmaster na tom bude určite podobne.

bobberblackrhsjetblack.jpg

1200 namiesto 900
Keď Triumph vypustil do sveta správu, že pripravuje nový Speedmaster, očakávali sme oživenie originálneho modelu Speedmaster 800 s novou kvapalinou chladenou pohonnou jednotkou objemu 900 ccm. No Triumph vsadil na úplne inú kartu. Osvedčené meno Speedmaster využil na to, aby priniesol ďalšiu alternatívu k modelu Bobber. S rovnakým motorom, no inak vyhraneným štýlom. Nový Speedmaster používa úplne totožnú pohonnú jednotku ako Bobber, ktorá je naladená na 77 koní pri 6.100 otáčkach a ponúka krútiaci moment 106 Nm pri 4.000 ot./min.. No namiesto osekaného bobber štýlu teraz prináša viac elegancie, viac chrómu a hlavne dokonale uvoľnenú jazdeckú pozíciu pre vychutnávanie dlhých amerických ciest. Sorry, myslel som dlhých anglických ciest!

bobberblackriding.jpg

Novodobý cruiser
Pri prvom pohľade na Speedmaster okamžite zbadáte „pevné" uchytenie zadného kolesa z modelu Bobber, no sedadlo je širšie, komfortnejšie. V základe je dvojsedadlo, no na odmontovanie prístelky pre spolujazca existuje kit, vďaka ktorému si môžete vychutnávať dokonalú sólo jazdu so štýlovým jednosedadlom. Zadný blatník je typický pre motorky triedy cruiser - hlboký, s chrómovou okrasou. Nie len tenučký kúsok plechu, ktorý tesne kopíruje zadné koleso ako u modelu Bobber. Na prednom kolese nájdeme vidlicu Bobbera, no jednoznačne nás teší použitie účinnejšej dvojitej kotúčovej brzdy.

dw9753grdrt.jpg
dw9629grdrt.jpg
dw9656grdrt.jpg
dw9785grdrt.jpg

Doba elektronická
V rámci modernej doby je samozrejme Speedmaster vybavený elektronickým ovládaním plynu Ride by Wire a vypínateľnou trakčnou kontrolou, k tomu dva jazdné režimy Road a Rain. A napriek klasickým tvarom nechýba ani moderný Full LED predný svetlomet. A pri dlhých jazdách poteší aj elektronický tempomat.

bonnevillespeedmastergroup2.jpg

Skušobná jazda

V bratislavskej predajni Motocorse máte každoročne možnosť vyskúšať si viacero modelov motocyklov, vrátane aktuálnych noviniek. A teraz je pre vás pripravený aj práve nový Speedmaster! Jazdu si môžete dohodnúť telefonicky alebo e-mailom – kontakty, ako aj podmienky zapožičania hľadajte na www.motocorse.sk

Text: Massimo, foto: Triumph Motorcycles

Buďte s nami v kontakte

Komentáre