Nový motor Jawa 250!

Takto bude vyzerať nový motor pre budúce modely Jawa! Kedy ho uvidíme vo výrobe? Kde sa bude vyrábať? Budú sa tieto motorky predávať aj u nás?

Nový motor Jawa 250!

Začnime však pekne po poriadku. V roku 2016 podpísal indický automobilový gigant Mahindra licenčnú zmluvu s českou firmou Jawa na výrobu motocyklov značky Jawa na indickom trhu. Licenčné modely Jawa sa vyrábali v Indii od šesťdesiatych rokov najskôr s logom Jawa a až neskôr s logom Yezdi, takže má značka Jawa v Indii dobré meno. A práve z toho chce ťažiť firma Mahindra, ktorá teraz bude stavať vlastné motocykle s licenčným logom Jawa na nádrži.

croppedjawa353250cc1958.jpg

Mahindra teraz predstavila prototyp svojej novej pohonnej jednotky pre motocykle, ktoré by sa mali začať vyrábať už v blízkej dobe. Dvojvalec krásne kopíruje originálne tvary Jawy 250. Kývačky sa vyrábali aj v Indii a doteraz patria medzi kultové stroje, takže budú aj samotné motorky určite kopírovať originálnu Jawu 250.

mahindrajawaengines21000x600.jpg

Nový jednovalec s objemom 293 ccm je chladený kvapalinou!!! a ponúka výkon 27 k / 30 Nm. Otázkou však je, či sa tieto motocykle budú predávať aj u nás, pretože Mahindra získala licenciu na výrobu motocyklov len pre miestny trh a pri novom motore sa vôbec nehovorí o Euro IV norme. A druhou otázkou je: "Prečo toto nenapadlo už dávno samotnú Jawu? Prečo už dávno poriadne neťaží zo svojej slávnej minulosti?"

mahindrajawaengines11000x600.jpg


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre