Nový Fat Bob & Fat Boy

Harley oslavuje v roku 2018 okrúhle 115 výročie a pri tejto príležitosti nás zasypal množstvom noviniek roku 2018. Nám sa najviac páčia nové tučné novinky - Fat Bob a Fat Boy.

Nový Fat Bob & Fat Boy

Fat Bob je po novom Softail

Tučný Bob je jedným z najväčších drsňákov v modelovej rade Harley a model 2018 pôsobí agresívnejšie ako kedykoľvek predtým. Aj keď trošku zmäkol, pretože po novom už nepatrí medzi utrasené modely Dyna, ale medzi uhladenejšie Softaily. Už na prvý pohľad je nový dizajn s výrazným, moderným predným LED svetlometom namiesto dvoch starých čočiek. Nová je aj modernejšia výfuková koncovka 2 > 1 > 2 s výrazným bronzovým krytom výfukových zvodov. Jazdným vlastnostiam pridáva nová, konečne obrátená predná vidlica s priemerom 43 mm a poriadna dvojitá kotúčová brzda. Tučný Bob už nie je až taký obézny a schudol v porovnaní s predchádzajúcou generáciou až o 15 kg. Fat Bob jednoznačne omladol nielen po technickej, ale predovšetkým po dizajnovej stránke a určite teraz dokáže zaujať aj mladšiu generáciu jazdcov, ktorí považujú klasické chrómové motorky za prežitok. Nový Fat Bob je štýlový, svieži a jednoznačne patrí do tejto doby!

01.jpg

Nový Fat Boy

Modelová rada Softail sa v roku 2018 dočkala dôležitej modernizácie. V prvom rade je to nový pevnejší a zároveň podstatne ľahší rám s ostrejšie nastaveným sklonom prednej vidlice, čo znamená rýchlejšie odozvy riadidiel a aktívnejšiu jazdu. Nové je predné pruženie s označením Dual-Banding Valve, ktoré preberajú Softaily od minuloročných turistickýh modelov. Od tých si požičali aj nové pohonné jednotky Milwaukee-Eight 107 a 114. Stosedmička je štandard, no v niektorých modeloch si môžete priplatiť za silnejšiu stoštrnástku (Fat Bob, Fat Boy, Breakout a Heritage Classic). Nový Fat Boy dostal okrem nového muskulárnejšieho dizajnu aj širšie pneumatiky - vpredu 160 mm a vzadu 240 mm sú najtučnejšie gumy, aké kedy Harley v sériovej motorke použil. Popri tom všetkom poteší masívne zníženie hmotnosti o 16 kg.

fatboy02.jpg

softailfatboygallery1.jpg


Buďte s nami v kontakte

Komentáre