Novinka Harley-Davidson Sport Glide

Ako novinka pre modelový rok 2018 prichádza Harley-Davidson Sport Glide™. Továrenský custom pre každý typ cestovania – výlety, dochádzanie či dlhé trasy. Napriek tomu, že má klasické rysy rady Harley-Davidson Touring, model Sport Glide razí svoj vlastný kompaktný a moderný štýl!

Novinka Harley-Davidson Sport Glide

Harley-Davidson Sport Glide: Obratnosť a ovládateľnosť s cestovateľským talentom!

Nový Harley-Davidson® Sport Glide™ je jednoznačne majstrom rýchlych manévrov. Agresívny továrenský custom-cruiser vybavený odnímateľnou kapotážou a bočnými kuframi sa perfektne hodí na dlhé cesty, výlety i každodenné dochádzanie. Všestranne zameraný model Sport Glide sa elegantne prepletie mestom, ale pritom je pripravený aj na dlhé víkendové výlety.

Model Sport Glide ponúka vzrušujúce dynamické vlastnosti nového podvozku Softail spolu s výbavou, ktorá z neho robí skvelý stroj pre dochádzanie i víkendové cestovanie. Dizajn továrenského customu vyjadruje moderný výkon a súčasný štýl.

Sport Glide je stelesnením dizajnových trendov značky Harley-Davidson v modernej podobe. Napríklad v novej kapotáži sa premietajú legendárne tvary „batwing" z touringových modelov Harley-Davidson, ale skrátili sme ju smerom dozadu, aby mala kompaktnejší a športovejší charakter. Kolesá Mantis sú prvé smerovo orientované kolesá, ktoré kedy Harley-Davidson použil v štandardnej výbave. Exkluzívne diskové kolesá navodzujú dojem pohybu aj vtedy, keď je motocykel zaparkovaný. Pocit pohybu ešte umocňujú tvary kapotáže, bočných kufrov a dokonca aj useknuté koncovky výfukov.

highres-jpg-170816mahray6i7091v5flatcmyk.jpg

Kapotáž modelu Sport Glide je tvarovaná tak, aby odkláňala vietor od hrudníka jazdca a nechávala hlavu v ničom nerušenom prúde vzduchu. Kapotáž je pripevnená k trubkám prednej vidlice pomocou ľahko odopínateľných svoriek, ktoré umožňujú rýchle a jednoduché nasadenie a odnímanie. Jazdci, ktorí vyžadujú ešte lepšiu ochranu pred vetrom, môžu vymeniť štandardný 1,5palcový štít za vyšší 5,5palcový zatmavený štít Light Smoke Windshield, ktorý je v ponuke originálneho príslušenstva Harley-Davidson.

Nové pevné (a uzamykateľné) bočné kufre majú elegantný predĺžený dizajn. Ľahko sa do nich nakladá a vykladá batožina a dajú sa otvoriť aj jednou rukou zo sedadla stroja. Ich plynulé otváranie podporujú tlmiace prvky. Bočné kufre je možné behom niekoľkých sekúnd zložiť vďaka vnútornému upínaciemu mechanizmu. Na bokoch motocykla zostanú len sotva postrehnuteľné úchyty. Celková kapacita bočných kufrov predstavuje 25,5 litra.

Kapacitu batožiny je možné navýšiť s ďalším príslušenstvom v podobe zadnej opierky, držiaku batožiny alebo držiaku Tour-Pak s novým systémom úchytov HoldFast™, ktorý bol navrhnutý špeciálne pre novú platformu Softail. Rovnako ako kapotáž a bočné kufre modelu Sport Glide je možné aj príslušenstvo s úchytmi HoldFast nasadiť alebo odňať v priebehu niekoľkých sekúnd a odstrojiť motocykel späť do jeho základnej podoby čistého cruisera.

highres-jpg-20170906harleydavidson10171retouchedv2flatcmyk.jpg

Široké sedlo a dopredu vysunuté nožné ovládacie prvky prispievajú k optimálnemu posedu, ktorý bude vyhovovať jazdcom všetkých typov postavy. Výška sedadla je 652,7 mm nad zemou. LED svetlomet Daymaker využíva kruh LED osvetľovacích prvkov a ladí s jasným LED zadným svetlom (a zadnými LED smerovkami). Do štandardnej výbavy patrí nabíjací port USB, bezkľúčové zapaľovanie a bezpečnostný systém Harley-Davidson Smart Security System.

Nová 43mm obrátená vidlica spevnila vedenie predného kolesa a využíva jednoduchý kazetový systém odpruženia, ktorý podporuje presné ovládanie, stabilitu a istotu pri brzdení – ktorú ešte posilňuje štandardne osadený systém ABS. Model Sport Glide má nové liate kolesá Mantis, 18palcové vpredu a 16 palcové vzadu, obuté do pneumatík Michelin Scorcher 31.

Tento motocykel taktiež používa nový systém zadného odpruženia typu monoshock používaný radou Softail s hydraulickým nastavením predpätia zadného odpruženia, ktoré sa ovláda pomocou vysunutého otočného regulátora pod pravým bočným krytom. Vďaka tomu je možné ľahko upraviť nastavenie podvozku podľa hmotnosti batožiny či spolujazdca a dosiahnuť tak maximálny výkon odpruženia a geometrie riadenia.

Temne čierny motor Milwaukee-Eight 107 posúva výkon a moderné vlastnosti cruiserov Harley-Davidson na novú úroveň, čo platí aj pre nový model Sport Glide. Systém s dvojitým vyvažovacím hriadeľom je vyladený tak, aby eliminoval primárne vibrácie pri voľnobežných otáčkach a súčasne nechával preniknúť k jazdcovi dostatočne intenzívne prejavy motora vo vyšších rýchlostiach. Motor je pevne ukotvený v ráme, čo priamo podporuje spojenie jazdca s pohonnou jednotkou.

highres-jpg-170816mahray6i7456retouchedflatv3.jpg

Cielené olejové chladenie najexponovanejších oblastí hláv valcov ešte viac zvyšuje pohodlie jazdca a spolujazdca. Výfukový systém 2-1 so skosenými zvodmi a čiernou koncovkou výfuku prispievajú ku športovému výrazu a umožňujú väčšie náklony v zatáčkach. Vďaka elektronickému ovládaniu škrtiacej klapky plynu je súčasťou štandardnej výbavy tiež tempomat.

Jazdci, ktorí túžia po ešte intenzívnejšom výkonu motora Milwaukee-Eight motocykla Sport Glide, sa môžu inšpirovať v katalógu originálnych dielov a príslušenstva Harley-Davidson a vyhľadať si kity Screamin´ Eagle Performance, od koncovky výfuku Street Cannon a sad zväčšeného sania v rámci vylepšenia Stage I, až po vylepšenie úrovne Stage IV zahrňujúceho navýšenie zdvihového objemu na 114 palcov!

Model Sport Glide bude v ponuke v troch farbách: Čierna Vivid Black, temná červená Twisted Cherry a strieborná Silver Fortune.

Viac informácií o motocykli Sport Glide a kompletnej ponuke motocyklov Harley-Davidson pre modelový rok 2018 nájdete na www.harley-davidson.sk.

highres-jpg-00900418cammke171551pdcv5.jpg
highres-jpg-170816mahray6i7456retouchedflatv3.jpg
highres-jpg-20170906harleydavidson10171retouchedv2flatcmyk.jpg
highres-jpg-170816mahray6i7091v5flatcmyk.jpg

Zdroj: TS Harley-Davidson

Buďte s nami v kontakte

Komentáre