Nové CFMOTO 800MT

Čínsky ATV gigant CFMOTO sa v posledných rokoch tlačí aj do sveta motocyklov. A teraz dokonca prichádza s veľkým dobrodružným endurom, ktoré používa partnerský motor z KTM 790 Adventure.

Nové CFMOTO 800MT

Čínske CFMOTO už dávno nie je len obľúbeným výrobcom štovrkoliek, ale so svojimi cenovo dostupnými dvojvalcovými 650-tkami má v ponuke niečo aj pre mestských jazdcov, cestovateľov či dobrodruhov. Nová 800MT je však úplne iná liga. Dizajnom, výbavou a hlavne pohonnou jednotkou. CFMOTO je partnerom oranžovej KTM pre produkciu niektorých motocyklov KTM určených pre ázijské trhy. A naopak KTM tentokrát zapožičala modelu 800MT svoju staršiu pohonnú jednotku z modelov 790 Duke a 790 Adventure, kým vo svojich modeloch teraz oranžoví používajú silnejší, vylepšený motor s označením 890.

cfmoto-800-mt-1.jpg

Motocykel sa na prvý pohľad trošku podobá na dobrodružné endurá Triumph Tiger, no to mu vôbec neuberá na kráse. Výkonovo by mal byť motor naladený rovnako ako u KTM na 95 koní. CFMOTO sa s predným 19" a zadným 17" kolesom bude zabávať hlavne na ceste, napriek tomu, že používa vypletané ráfiky kolies. Pruženie by malo byť z dielne KYB, takže žiadne rakúske WP. Brzdy by mali byť neznačkové, no 800MT by malo používať aj pokročilé zákrutové ABS. Ceny a hlavne potenciálna dostupnosť aj pre európsky trh zatiaľ nie sú vôbec známe.

cfmoto-800-mt-2.jpg
cfmoto-800-mt-3.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre