Nové centrum pre výskum a vývoj

Harley-Davidson vybuduje nové centrum pre výskum a vývoj zamerané na elektrické modely v Silicon Vallery.

Nové centrum pre výskum a vývoj

Harley-Davidson oznámil založenie nového výskumného a vývojového centra v Silicon Valley v severnej Kalifornii, ktoré bude podporovať budúce produktové portfólio vrátane prvej kompletnej rady plánovaných elektrických motocyklov. Novovznikajúce zariadenie sa zameria na vývoj a výskum elektrických modelov, vrátane batérie, elektroniky a pokročilej výroby. Jeho spustenie sa očakáva vo štvrtom kvartáli tohto roka.

„Po tom, čo sme nedávno predstavili naše najnovšie plány na budovanie novej generácie jazdcov Harley-Davidson po celom svete, chceme teraz vytvoriť nové zariadenie zamerané na vývoj a výskum. To vznikne v samotnom srdci Silicon Valley a znamená pre nás potvrdenie faktu, že dokážeme svoje smelé plány naplniť v segmente elektrických motocyklov," hovorí Matt Levatich, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Harley-Davidson, Inc.

livewire-3.jpg
livewire-2.jpg

Novovznikajúce zariadenie, ktoré by malo byť hotové do konca roka 2018, sa najprv zameria na výskum a vývoj elektrických modelov, vrátane batérie, elektroniky a e-machine dizajnu a následne aj na samotnú výrobu. Z dlhodobého hľadiska by potom Harley-Davidson zvážil rozšírenie zamerania centra na širšiu škálu vyspelých technológií, ktoré by ešte podporili pripravovanú najkomplexnejšiu radu motocyklov v histórii spoločnosti.

„Je to vzrušujúca doba pre Harley-Davidson a je tiež ideálny čas sa pripojiť k našej spoločnosti a pomáhať tak utvárať našu budúcnosť," hovorí Levatich.

Pripomeňme, že Harley-Davidson v júli predstavil svoj plán rastu „Nové smery pre Harley-Davidson", v ktorom sa chystá rozšíriť komunitu jazdcov značky prostredníctvom nových produktov, lepšej dostupnosti na konkrétnych trhoch a silnej dealerskej siete. V rámci tejto stratégie uvedie Harley-Davidson svoj prvý elektrický motocykel LiveWire™ už v roku 2019. Tento motocykel bude v širokom sortimente zároveň prvým modelom bez spojky, s jednoduchým ovládaním „Twist and go", ktorý spoločnosť predstaví.

livewire-4.jpg
livewire-6.jpg

Zdroj: tlačová správa HD

Buďte s nami v kontakte

Komentáre