Nová Ténéré 700 Rally Edition

Ikonický dakarský špeciál XT600Z po boku novej Ténéré 700 Rally Edition. Yamaha nám na krásnych fotkách a v ešte krajšom videu predstavila svoju novú špeciálu edíciu Ténéré 700 - Rally Edition.

Nová Ténéré 700 Rally Edition

Viac ako 8000 predaných kusov Ténéré 700 len u nás v Európe - za prvý rok predaja sa nová Ténéréčka teší veľkej obľube, takže sa z nej môže čoskoro stať nový mainstream. Ak sa bojíte, že o chvíľu bude mať rovnakú modrú alebo červenú Ténéré 700 ako vy aj váš sused, tak už sa nemusíte báť. Pretože takúto krásnu limitovanú Rally Edition si určite kúpite len vy. Obrovský úspech XT 500 na Dakarskej rally z konca sedemdesiatych a začiatku osemdesiatych rokov je stelesnený v originálnej farebnej úprave, ktorá pripomína tieto historické momenty Yamahy XT500 a XT600Z, ktorá dosiahla až 18 pódiových umiestnení na prvých šiestich ročníkoch Dakaru.

yamaha-tenere-700-rally-edition-2.jpg

yamaha-tenere-700-rally-edition-6.jpg
yamaha-tenere-700-rally-edition-8.jpg

Okrem modrej farebnej úpravy, ktorá je konkrétne prebratá z XT600Z z roku 1983, však nová Ténéré 700 Rally Edition poteší aj všetkých, ktorí túžia po technicky dokonalejšej Ténéré. V prvom rade dobrodruhov poteší zvýšená ochrana vďaka pevnému hliníkovému krytu motora. A rovnako z ľahkého no odolného hliníka sú aj chránič chladiča a laserom vyrezávané vodítko reťaze. Pri jazde v teréne vám dobrodružnejší pocit dodá aj špeciálne rally sedadlo, ktoré je o 20 mm vyššie a napomáha aktívnemu presunu zo sedu do stoja v stúpačkách a naspäť do sedu.

yamaha-tenere-700-rally-edition-3.jpg

yamaha-tenere-700-rally-edition-7.jpg
yamaha-tenere-700-rally-edition-9.jpg

Sériová Ténéré 700 sa môže pochváliť sýtym zvukom z výfuku, no vďaka originálnej homologovanej výfukovej koncovke Akrapovič bude zvuk dvojvalca CP2 pod plynom ešte agresívnejší. Z ďalších detailov musíme ešte spomenúť nové LED smerovky, offroad gripy riadidiel a špeciálne protišmykové polepy na miestach, kde jazdec nohami stláča motorku. Nová Ténéré 700 Rally Edition bude dostupná u predajcov Yamaha už od júla 2020.

yamaha-tenere-700-rally-edition-4.jpg


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre