Nová Jawa RVM 500 Scrambler

Česká Jawa okrem krásneho indického modelu Classic 300 ponúka aj ďalšie modely s mimočeským pôvodom. K cestovnému modelu RVM 500 teraz pribudol moderný scrambler, ktorý by mal niesť označenie Jawa RVM 500 Scrambler.

Nová Jawa RVM 500 Scrambler

Jawa označuje túto líniu argentínskych modelov ako "RVM by Jawa", teda sa úplne nasilu netvária, že sa jedná o ich vlastný produkt. Ale sa len snažia svojim predajcom uľahčiť život s väčším množstvom ponúkaných modelov, ktoré síce nemajú vôbec české korene, ale sú aspoň na znak vlastenectva zdobené znakom českej Jawy a označením RVM by JAWA. Okrem cestovného modelu RVM 500 na fotografii naľavo teraz budú ponúkať aj retro naháčik s modernými črtami s označením RVM 500 Scrambler. Ten je rovnako ako cestovné enduro poháňaný dvojvalcovou päťstovkou s výkonom 32,5 kW a krútiacim momentom 40,5 Nm a maximálkou 150 km/h.

jawa-rvm-500-scrambler-7.jpg
jawa-rvm-500-scrambler-8.jpg

jawa-rvm-500-scrambler-4.jpg
jawa-rvm-500-scrambler-2.jpg
jawa-rvm-500-scrambler-5.jpg
jawa-rvm-500-scrambler-6.jpg

Jawa predstavila svoj model RVM 500 Scrambler na svojom Facebook profile rovno v dvoch farbách - červenej a zelenej. Viac informácií o dostupnosti a cenách však zatiaľ neoznámila, na jednej z web stránok predajcov Jawa sme však už objavili cenu 6.890 eur, čo nie je práve málo za dizajnovú kópiu Benelli Leoncino 500, ktoré stojí 6.000 v základnej verzii a 6.500 eur vo verzii TRAIL. Na druhej strane za pochvalu stojí krásna jednoramenná kyvka na zadnom kolese, vypletané bezdušové ráfiky kolies, obrátená predná vidlica, LED svetlomet a farebná digitálna prístrojovka. V zahraničí tento stroj však nenájdete u predajcov argentínskej značky RVM, ale v ponuke filipínskej značky Bristol s označením Veloce 500, čo znamená, že sa jedná o ázijskú produkciu. Vlastne aj cestovné enduro RVM 500 je vyrábané tiež v Ázii, takže s Argentínou a argentínskou značkou RVM má vlastne spoločné len to, že si ho farebne navrhla práve značka RVM, ktorá bola kedysi importérom značky Jawa do Argentíny. Trošku komplikované, ale vlastne úplne jednoduché - je tu nová motorka, nie je to Jawa, ani netvrdí, že je čistá Jawa (RVM by Jawa), no vyzerá celkom dobre a asi tak bude aj jazdiť.

jawa-rvm-500-scrambler-1.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre