Najrýchlejšia Multistrada - V4 Pikes Peak

Multistrada V4 dostala novú športovejšiu verziu s označením Pikes Peak a červenou jednotkou na nádrži. Vo výbave má krásnu jednoramennú kyvku, pruženie Öhlins, predné 17" koleso a dokonca aj nový jazdný režim Race.

Najrýchlejšia Multistrada - V4 Pikes Peak

Keď už sme si mysleli, že nemôže existovať nič dokonalejšie ako Multistrada V4 S Sport, vývojové oddelenie Ducati nám zoslalo úplne neskutočnú, krajšiu a predovšetkým športovejšiu Multistradu V4 Pikes Peak. S číslom 1 na nádrži, čo naznačuje jej okruhový potenciál. No hlavne s nádhernou jednoramennou kyvkou na zadnom kolese, ktorá si výborne rozumie s novým pružením od Öhlinsu vzadu aj vpredu - elektronicky nastaviteľné semiaktívne pružiace komponenty Öhlins Smart EC 2.0.

ducati-multistrada-v4-pikes-peak-3.jpg

ducati-multistrada-v4-pikes-peak-9.jpg
ducati-multistrada-v4-pikes-peak-7.jpg
ducati-multistrada-v4-pikes-peak-8.jpg

Ostatné modely Multistrada majú ako správne cestovné endurá na prednom kolese 19" pneumatiky, Pikes Peak posúva level cestnej a okruhovej zábavy aj v tomto smere s menšou cestnou sedemnástkou. A nie sú to len také obyčajné kolesá, ale ľahučké kované Marchesini, ktoré ušetrili 2,7 kg hmotnosti, pričom celková úspora oproti Multistrade V4 S je až 4 kilá.

ducati-multistrada-v4-pikes-peak-5.jpg

Športovejšia je aj jazdná pozícia za riadidlami (nižšie riadidlá, vyššie dozadu posunuté stupačky) a v elektronickej výbave pribudol okruhový jazdný režim Race. Multistrada V4 Pikes Peak bude dostupná u predajcov Ducati od decembra 21 a v základnej výbave bude mať aj adaptívny tempomat. Cena na Slovensku zatiaľ nebola zverejnená, no očakávame celkom slušný nárast (možno až 4. - 5.000 eur) v porovnaní s modelom V4 S Sport, ktorý už samotný stojí 24.890 eur.

ducati-multistrada-v4-pikes-peak-1.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre