Najhlučnejšia motorka sa zapísala do slovenských rekordov

To, že sa na motozraze ozýva poriadne burácanie motorov je samozrejmosťou. Avšak tentoraz bol ten najhlučnejší výkon odmenený. A to zápisom do Knihy slovenských rekordov.

Najhlučnejšia motorka sa zapísala do slovenských rekordov

V tomto roku súťaž o najhlučnejší motocykel dostala novú podobu, pretože v spolupráci so spoločnosťou OMV šlo o ustanovenie oficiálneho slovenského rekordu. Meranie mal samozrejme na starosti certifikovaný komisár s náležitým prístrojom. Hluk sa meral v polmetrovej vzdialenosti od výfuku a prekvapením bolo, že súboje boli poriadne tesné. Rozdiely medzi prvými boli naozaj minimálne – doslova desatinové. Víťazom sa stal Marek Rákocy s motocyklom Suzuki Bandit 600. Výsledná hodnota na hlukomeri bola 138,1 dB. Motorkárovi na druhom mieste namerali hlučnosť 138 dB a tretiemu v poradí prístroj ukázal 137,9 dB.

dsc5155.jpg
rakocy-7.jpg

„Myslím, že spoločne sa nám podarilo stanoviť zaujímavý rekord, ktorý bude výzvou pre každého motorkára" uviedol Peter Mitaš, z organizačného tímu podujatia.

Zápis a samotné ustanovenie oficiálneho slovenského rekordu v hlučnosti motocykla prebehlo v spolupráci so spoločnosťou OMV. Absolútny víťaz bol za svoj skvelý rekord odmenený nielen zápisom do Knihy slovenských rekordov, ale aj palivovými kartami OMV value cards.

dsc8514.jpg
rakoczi-8.jpg

„ Sme radi, že sme stanovili oficiálny slovenský rekord v hlučnosti cestného motocyklu. Treba však jedným dychom dodať, že išlo iba o show pre divákov v rámci motozrazu. S jazdcami sme sa zhodli, že „túrovanie" patrí iba na takéto podujatia a okruhy, nie však na cesty," dodal Peter Mitaš.

dsc8275.jpg
vmix-capture-17-augusta-2019-193604.jpg

foto: Roman Hanc

Buďte s nami v kontakte

Komentáre