Myjava s tisíckami fanúšikov a plnými rampami

Úvod do motokrosovej sezóny ani nemohol vyzerať lepšie. MM SR MX OPEN v Myjave atmosférou chytil za srdce aj tých najnáročnejších motokrosových fanúšikov, ktorí ho neskromne prirovnávali k MX GP. Tisíce fanúšikov, fantastické počasie, jazdci zo Slovenska, Čiech aj Maďarska a k tomu všetky sľubované novinky od promotéra ESX media. Live prenos z podujatia na 213 TV a reportáže v Rádiu Šport sledovali tí, ktorí to do Myjavy mali ďaleko. Divadlo, ktoré sa odohrávalo na trati, si takto užilo množstvo ľudí a spolu s nimi aj 70-tka jazdcov. Najvyššie na stupni víťazov stál Tomáš Šimko (PB Racing team) v kategórii MX OPEN a Martin Krč z Čiech v kategórii MX2.

Myjava s tisíckami fanúšikov a plnými rampami

Boje o FOX holeshot boli pestré - Poláš, Liška, Nedvěd a Sukup sú holeshot kings z Myjavy

V mnohých prestížnych motokrosových sériách vo svete sa oceňujú najlepší štartéri v jednotlivých rozjazdách. Ani MX OPEN nie je výnimkou, a preto si prví v prvej zákrute odniesli z Myjavského mo-tokrosu finančnú prémiu 50€ od partnera holeshotu, 711 Shop Zone. V prvej rozjazde, ktorá patrila MX2-kám, dal holeshot Denis Poláš a v druhej to najlepšie odpálil Patrik Liška. Jonáš Nedvěd (Orion Racing Taem) zahviezdil hneď po padnutí rampy v prvej rozjazde MX OPEN, holeshot v tej druhej mu vyfúkol Marek Sukup.

mmm7616.jpg
mmm7711.jpg
mmm86859.jpg
mmm7753.jpg

MX2 Štart kategórie MX2 bol naozaj elektrizujúci, keď z plnej rampy vypálili jazdci v ústrety technickej My-javskej trati. Po holeshote Denisa Poláša v prvej jazde sa vedenia po dvoch kolách ujal Martin Krč na KTM, ktorý ale nedokázal odolať naliehaniu Richarda Šikyňu (MX Slovakia) taktiež na KTM, a skončil až druhý. 25 bodov za prvú finálovú jazdu si na konto pripísal Šikyňa. Situácia sa zmenila v druhej fi-nálovej jazde, kde bol prvý v prvej zákrute Patrik Liška na Yamahe. Z vedenia sa však netešil dlho, pretože do konca prvého kola ho stihol predbehnúť Martin Krč a vedenia sa už nepustil, aj keď na chvíľu to vyzeralo tak, že druhý Šikyňa má ambíciu zopakovať scenár z prvej rozjazdy. Nakoniec na pódiu stál najvyššie Martin Krč, druhý bol Richard Šikyňa a tretí Patrik Liška.

V rámci kategórie MX2 štartujú aj juniorskí jazdci rozdelení podľa kubatúry motocykla. Kategóriu MX Junior 125 vyhral Samuel Struk (ESX media team) a kategóriu MX2 Junior Jozef Posluch.

MX OPEN

Silné mená zo Slovenska aj Čiech figurovali v štartovacej listine MX OPEN a preto bolo napätie divá-kov pred štartom priam hmatateľné. FOX holeshotu sa po prvom padnutí rampy ujal Jonáš Nedvěd z Čiech, toho však hneď po prvom kole predbehol Tomáš Šimko (PB Racing team), neskôr sa pred Nedvěda dostal aj Marek Sukup, Václav Kovář (HT Group Racing Team), Petr Bartoš (Orion Racing Taem), aj Petr Michalec (Edifio Solutiun Team) presne v tomto poradí. V druhej finálovej jazde sa do vedenia po FOX holeshote dostal Marek Sukup, avšak nie na dlho, pretože Tomáš Šimko ho stihol ešte dokonca prvého kola predbehnúť a vedenia sa už nevzdal. Táto dvojica si pred ostatnými urobila slušný náskok a tak sa súboje zvádzali až o tretie miesto. Najprv bol Petr Bartoš pred Václavom Ková-řom, avšak v 10. kole si poradie vymenili. Pridelené body z obidvoch rozjázd rozhodli o tom, že suve-rénnym víťazom MX OPEN sa stal Tomáš Šimko, druhé miesto patrilo Marekovi Sukupovi a z tretieho sa tešil Václav Kovář.

Veteráni MX4, MX4+

Vloženými triedami v rámci seriálu MX OPEN sú aj veteránske kategórie jazdcov od 40 do 50 rokov (MX4) a jazdcov po 50-tke (MX4+). K víťazstvu v kategórii MX4 gratulujeme Ivanovi Černému a v MX4+ Petrovi Dokoupilovi (KRTZ).

Link na prenos 213 tv z Myjavy: https://213.sk/motokros-na-213-pozrite-si-to-najlepsie-z-medzinarodnych-msr-na-myjave

Viac info o seriáli MX OPEN na www.mxopen.sk

Text: Radka Kovaľ Mazáková
Foto: Róbert Roľa

Buďte s nami v kontakte

Komentáre