Moto kočka Nela

Ak fandíte cestným pretekom motocyklov, tak ste túto kočku mohli vidieť v depe alebo rovno v akcii na okruhu na svojej Aprilii RS 125. Toto je Petronela Harantová, alebo jednoducho Nela.

Moto kočka Nela

Zaujímalo by nás, ako sa mladé dievča ako ty dostane vôbec k motorkám? K motorkám som sa dostala už ako malá, pretože môj starý otec, môj otec a aj brat milujú motorky, a tak ma často brávali pozerať na rôzne preteky, zrazy, výstavy... . Môj starý otec i otec dokonca jazdili preteky a neskôr začal aj môj starší brat, takže som s rodinou ešte častejšie chodila na preteky ako divák. A čo moje skutočné začiatky? S bratom sme jazdievali po lese na Simsone, veľmi ma jazdenie bavilo, takže som sa v roku 2014 zúčastnila svojich prvých pretekov – na pionieri.

rs125latsxgrigio.jpg

A ako si sa dostala k cestným pretekom motocyklov? V roku 2015 som trénovala v Junior moto academy a rovno aj súťažila v slovensko-maďarskom šampionáte s motorkou špecifikácie MiniGP 140. Na konci sezóny som prestúpila na Apriliu RS do triedy 125 Sport Production a odvtedy jazdím na nej. V minulej sezóne som sa zúčastnila šampionátu CAMS na prírodných okruhoch, pretekov v Trenčíne a Ceny Slovenska na Slovakia Ringu.

dsc0622.jpg

Vieme, že jazdíš v tíme s ďalšími chlapcami. Ako si s nimi rozumieš? Aktuálne jazdím v Lotte Europe Racing Team. Okrem mňa máme v tíme ešte dvoch ďalších jazdcov - Andreja a môjho brata Filipa. Je určite náročné pretekať proti mužom, ale snažím sa im vyrovnať. Takže poctivo trénujem. V lete jazdím motokros a supermoto, cez zimu cvičím crossfit a chodím behať. S chalanmi v tíme si veľmi dobre rozumiem, mám na to asi dobrú povahu, viem sa porozprávať s každým a často tak získam hromadu dobrých rád. Na pretekoch cestných motoriek milujem atmosféru v paddocku, vďaka pretekom som spoznala kopec skvelých ľudí s rovnakými záujmami.

dsc0095.jpg

Čo je tvojim najväčším úspechom a kam sa chceš dostať v tejto sezóne? Za svoj najväčší úspech považujem druhé miesto z cestných pretekov v Trenčíne v čisto chalanskej konkurencii. No jednoznačne sa chcem ďalej posúvať, zrýchľovať a porážať súperov. Veľmi rada by som prestúpila do triedy stocksport 300, táto trieda sa stáva stále atraktívnejšou. Štartové pole je vždy plné a je sa na čo pozerať. Tieto preteky sa jazdia ako medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky a od roku 2017 aj ako Majstrovstvá sveta, čo len potvrdzuje ich popularitu. No mojim cieľom je hlavne byť čo najčastejšie na trati a získavať ďalšie skúsenosti. Dúfam, že sa mi to podarí v čo najväčšej miere.

achnela004.jpg

Foto: M. Tvrdý, P. Hoffman, R. Karnok

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

MOTO DIEVČA VANESA

MOTO DIEVČA VANESA

14.7.2020
Autor: mixxo
MOTOKOČKY BEATA

MOTOKOČKY BEATA

9.11.2019
Autor: redakcia
KOČKY na motorkách "EJMI"

KOČKY na motorkách "EJMI"

10.4.2018
Autor: redakcia
Kočky na motorkách

Kočky na motorkách

23.1.2018
Autor: mixxo

Komentáre