MOTO DIEVČA VANESA

Na cestách stretávame čoraz viac dievčat na motorkách. A nemyslíme tým ľadvinky sediace na sedadle spolujazdca. Jedným z motodievčat je aj Vanesa, ktorá momentálne jazdí na svojej zelenej Kawasaki Ninja 650.

MOTO DIEVČA VANESA

Dievča do pohody

Okrem motorky mám rada turistiku, chodím po horách, na pekné výhľady. A vo voľnom čase okrem iného napríklad aj masírujem. Baví ma pomáhať ľuďom, napríklad aj takýmto spôsobom. A možno trošku prekvapivo - rada čítam knihy - hlavne keď som na moto dovolenke. A dokonca rada aj varím, ale len občas! Baví ma skúšať nové recepty, no počas sezóny oveľa radšej pridávam plyn na motorke ako na sporáku. Z času na čas rada organizujem spolu s kamarátmi stretnutie motorkárov, ktoré je známe aj pod názvom Ne-Zraz.

Kawasaki girl

Moja najobľúbenejšia farba je samozrejme zelená, keďže mám žabku Kawu. Motorky som vnímala už odmalička, pretože to bolo v rodine. Otec aj ujo kedysi vlastnili motorku - otec ju predal práve keď som sa narodila. Ja som najskôr začala jazdiť na požičanom skútri, potom som ľadvinkovala, no netrvalo dlho, kým som si spravila vodičský preukaz. Už prvú motorku som si vybrala Kawasaki - malú Ninju 250 R. Brázdila som na nej cesty hlavne po Slovensku, aj u nás je veľa krásnych ciest. Jazdila som často, v každom počasí, na výlety, cestovala na motorke do školy. V roku 2018 som som si však rozšírila vodičský preukaz na A a mohla sa posunúť na silnejšiu motorku. Jednoznačne to musela byť znova Kawasaki - tentokrát väčšia Ninja 650. Hneď prvú sezónu som na nej najazdila 13 tisíc kilometrov. A ešte v novembri sme išli na výlet do Tatier, poriadne vymrzli a až potom konečne uzatvorili sezónu.

vanes5-mtv.jpg

Motorka mi dovoľuje spontánne rozhodnutia

Na motorkách mám najradšej cestovanie. Rada plánujem trasy, spoznávam nové miesta. Najďalej som bola s mojou Ninjou v Chorvátsku. Tu to mám veľmi rada – milujem spojenie hôr a mora. Všeobecne pri motorkách milujem tú spontánnosť, slobodu rozhodovania. Ráno si zmyslím, že idem do Terchovej na halušky alebo na moju obľúbenú kolibu v Ožďanoch a o chvíľu už som tam. Dlhšie výlety mi nerobia problém, no keď plánujem trasu, väčšina známych sa odpojí a zostanú len tí vytrvalejší. Jazdím aj s babami aj s chalanmi. Niekedy aj sama, záleží od nálady. A jazdievam aj s mojim otcom, ktorý má teraz znova motorku - Suzuki GSX 1250 FA. Moja mamina robí ľadvinku otcovi a pre zmenu ku mne sa občas na motorku pridá môj priateľ.

Jazdím opatrne

Môj štýl jazdy by som opísala slovom opatrný. Keď motorkár padne, väčšinou sa takto ponaučí.

Moje pády boli bez následkov, môj anjel strážny to ešte nevzdal, takže sa teraz správam ešte zodpovednejšie. Prvýkrát som spadla na motorke ako spolujazdec.
Poznáte jako spievajú Horkýže Slíže: „Havaroval gádžo na Jawe". Tak na Jawe sme sa aj my šmykli v zákrute. Druhú nehodu som mala na požičanom Hornete 600 - auto si to namierilo do môjho pruhu. A tretiu nehodu mal na svedomí štrk na ceste. Ale zo všetkých som vyviazla bez vážnejších následkov. Samozrejme, človek má chvíľu obdobie, keď na cestu už neche ani vkročiť, hlavne kvôli neohľaduplným vodičom. Ale vášeň k motorkám vždy rozhodne inak. Okrem mojej žabky Ninja 650 sa mi aktuálne páči Kawasaki Z900RS Café. Síce je to úplne iná motorka ako moja aktuálna, moderne tvarovaná Ninja 650. No retro štýl motoriek jednoducho zbožňujem. A čo plány na sezónu? Ak sa aktuálna situácia ukľudní, tak určite zákruty v Alpách a cez leto pojazdiť pri mori. Tak sa dúfam uvidíme na cestách!

vanes9-mtv.jpg

TEXT: A. MELICHÁČ, FOTO: M. TVRDÝ

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

MOTOKOČKY BEATA

MOTOKOČKY BEATA

9.11.2019
Autor: redakcia
Moto kočka Nela

Moto kočka Nela

8.9.2018
Autor: redakcia
KOČKY na motorkách "EJMI"

KOČKY na motorkách "EJMI"

10.4.2018
Autor: redakcia
Kočky na motorkách

Kočky na motorkách

23.1.2018
Autor: mixxo

Komentáre