ME ENDURO odštartovali v Portugalsku, T.Hostinsky víťaz tr.250 2T

Tohtoročný seriál majstrovstiev Európy enduro odštartoval uplynulý víkend v Portugalsku. Nepriaznivé počasie – dážď i krupobitie poznačili i priebeh tohto šampionátu. Absolútnym víťazom oboch súťažných dní v Gois sa stal ešte len 21 ročný český jazdec Kryštof Kouble. Slovenský jazdec Thomas Hostinský zvíťazil v triede 250 2T. Katka Hostinská obsadila medzi ženami 8.miesto.

ME ENDURO odštartovali v Portugalsku, T.Hostinsky víťaz tr.250 2T

Ťažký dážď a krupobitie spôsobili, že trať bola rozbahnená a klzká, organizátori museli realizovať viacero zmien a obchádzok. Na šampionáte Slovensko reprezentovala dvojica Thomas Hostinský, štartujúci v triede 250 2T a mezi ženami katarína Juríčková.

hostinskybedna2.jpg

V 1. súťažný deň všetci jazdci zápasili s nepriaznivým počasím viac ako s konkurenciou. Kryštof Kouble sa ujal hneď v úvode vedenia v absolútnom poradí. Postupne získal viac ako 22 s. náskok, ktorý čiastočne stratil po páde v enduro teste. Druhá celková pozícia patrila v sobotu fínskemu jazdcovi Eemil Pohjamo (TM 300 2T) a tretia Albinovi Elowsonovi zo Švédska. Česká jazdkyňa Zuzana Nováčková vyhrala v sobotu medzi ženami. Postupne jej náskok na náročnej trati narastal a v cieli mala na druhú Hannu Berezliusovú zo Švédska najazdených až na 8 minút.

novackova.jpg

Nedeľa – druhý súťažný deň bol pre veľké bahno ešte ťažší ako prvý. Aj v nedeľa sa niesla v nadvláde českého mladíka Koubleho, ktorý vyhral ako absolútne poradie tak samozrejme i svoju triedu Junior E2/E3. Za ním skončil Švéd Albin Eglson, ktorá vyhral i triedu Over 250 4T. Fínsky Eemil Pohjola, ktorý bol v sobotu druhý obsadil v nedeľu v absolútnom poradí pre pád tretie miesto. Bývalý úspešný fínsky jazdec majstrovstiev sveta Petri Pohiamo vyhral svoj prvý pretek medzi seniormi nad 40 rokov. Prvý deň sa musel vzdať predčasne kvôli technickým problémom, v šampionáte je stále trochu pozadu. Medzi ženami vyhrala Hanna Berezliusová (SVEMO), ktorá je i líderkou ME medzi ženami. Zuzana Nováčková skončila v nedeľu na treťom mieste.

dsc01971.jpg

Thomas Hostinský obsadil v sobotu vo svojej triede 250 2T štvrté miesto, ale v nedeľu sa popasoval s nástrahami trate omnoho lepšie, skončil druhý a v súčte bodov dvoch súťažných dní získal v Portugalsku prvé miesto v danej triede 250 2T, t.j. v súčasnej dobe je i lídrom ME uvedenej triedy. V absolútnom poradí bez rozdielu triedy je prvom podujatí na 17. mieste. Katarína Jurčíková skončila v oba náročné súťažné dni zhodne na 8.mieste, t.j. uvedená priečka jej patrí i v priebežnom poradí ME žien.

thomas.jpg

Kompletné výsledky z Portugalska nájdete na stránke: http://www.fim-europe.eu/events/669

depo.jpg

Zdroj: TS smf.sk
Foto: FB, Paja-enduro cz

Buďte s nami v kontakte

Komentáre