Legendárne preteky TT Isle of Man 2019 sa blížia

Miro "Laki" Sloboda bude prvým pretekárom na legendárnych pretekoch Tourist Trophy na ostrove Isle of Man, ktorý odštartuje v kategórií Tourist Trophy Supersport a Lighweight.

Legendárne preteky TT Isle of Man 2019 sa blížia

Tourist Trophy na Isle of Man doteraz nemala žiadneho slovenského pretekára. Ako prvý Slovák v histórii sa Miro Sloboda rozhodol, že sa do toho pustí. Minulý rok sa kvalifikoval do hlavných pretekov pomocou podujatia Manx Grand Prix určeného nováčikom, ktorí chcú absolvovať hlavné preteky Tourist Trophy. V nováčikovskej triede obsadil výborné 9. miesto a darilo sa mu aj v triede do 600 ccm (Junior Manx GP), keď sa mu podarilo poraziť aj skúsenejších pilotov a v cieli bol spomedzi 80 štartujúcich na 30. mieste.

Do sezóny 2019 na ostrove Man Laki vstupuje odhodlaný uspieť a ukázať, že aj malé Slovensko má veľkého jazdca, ktorý dokáže pretekať s elitami roadracingového sveta v prestížnej kategórií Tourist Trophy. Tím ľudí ktorí Lakimu pomáhajú splniť spoločný sen tvrdo makajú na príprave motorkiek a na účasti týchto jedinečných pretekoch, žiaľ nie je všetko v ich silách a potrebujú vašu pomoc.

laki1.jpg

No nielen účasť na tomto podujatí, ale aj nevyhnutné tréningy sú finančne veľmi náročné. Časť nákladov pokrýva Miro z príspevkov sponzorov a z vlastného rozpočtu, no nedokáže to pokryť celkový rozpočet na účasť na pretekoch. A práve preto sa rozhodol, že poprosí o pomoc všetkých fanúšikov motocyklového športu pomocou stránky www.startovac.cz. Vyzbierané finančné prostriedky použije na dopravu na miesto pretekov, úhradu štartovného, nákup pneumatík, servis a prípravu techniky a pohonné hmoty.

Ak je to vo vašich silách, podporte Mira Lakiho Slobodu na nasledovnej stránke Startovac.cz: https://www.startovac.cz/projekty/podporme-lakiho-na-isle-of-man-2019/


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Kniha o TT MAN

Kniha o TT MAN

11.12.2016
Autor: mixxo

Komentáre