Kawasaki Ninja ZX-10R & RR 2021

Kawasaki pre sezónu 2021 výrazne prepracovala svoj najsilnejší model Ninja ZX-10R. S úplne novým dizajnom, novou elektronikou a pre tých najväčších fanúšikov okruhov aj vo verzii ZX-10RR.

Kawasaki Ninja ZX-10R & RR 2021

Toto je najväčší dizajnový upgrade desiny za posledné desaťročie - zoznámte sa s novou ZX-10R a jej sestrou ZX-10RR. Úplne nový čumák s Full LED svetlometmi vyzerá agresívnejšie a poskytuje výrazne lepšiu aerodynamiku a prítlak ako predchádzajúca generácia modelu. Prepracovaný je aj veľký nasávací otvor náporového sania vzduchu, o 4 cm vyšší veterný štít poskytuje lepšiu ochranu. Jazdecká poloha je vďaka posunutiu riadidiel a stupačiek agresívnejšia, športovejšia.

kawasaki-zx10r-ninja-8.jpg
kawasaki-zx10r-ninja-6.jpg
kawasaki-zx10r-ninja-2.jpg
kawasaki-zx10r-ninja-3.jpg

Motor dostal Euro5, pričom nestratil ani jedného zo svojich 200 koníkov a vďaka prepracovaným jazdným režimom a skráteným prvým trom prevodom poskytuje lepšiu akceleráciu. Dlhšia zadná kyvka znamená lepšiu stabilitu v rýchlosti, ostrejšia predná vidlica zase zabezpečuje viac agility. Podvozok zostal pôvodný len s jemne upravenou charakteristikou pružiacich komponentov.

kawasaki-zx10r-ninja-7.jpg
kawasaki-zx10r-ninja-9.jpg
kawasaki-zx10r-ninja-5.jpg
kawasaki-zx10r-ninja-1.jpg

Nová je plne farebná TFT prístrojovka s konektivitou, elektronický tempomat a voliteľné vyhrievané rukoväte. Pre tých najväčších fanúšikov okruhov je určená homologačná 500 kusová séria ZX-10RR, na ktorej sa v Superbike šampionáte Jonathan Rea pokúsi o získanie ďalšieho titulu.

kawasaki-zx10r-ninja-10.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre