ISDE 2019 v cieli

Slovnaft Rally team obsadil na tohtoročnej Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaži konečné 10.miesto.

ISDE 2019 v cieli

Dnešným záverečným motokrosom vyvrcholil 94.ročník Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže kde Slovnaft Rally team ( Štefan Svitko, Martin Giertl, Rastislav Kokavec) obsadil konečné 10.miesto zo 124 štartujúcich klubových tímov. Hlavnú súťaž trophy teamov vyhral tím USA pred Austráliou a Taliansko. Austrália sa systémom štart-cieľ stala víťazom súťaže juniorských trophy teamov a trojica dievčat z USA získala titul v súťaži ženských trophy teamov. Druhý tím SMF BMT Gottbors team I. v zložení Martin Gottvald, Adam Gottvald, Filip Klabačka skončil v klubovej súťaži na 25.mieste a BMT Gottbros team II v zložení Gabriela Čipková, Peter Murgaš a Petr Borkovec obsadili konečné 48.miesto. Súťaž klubových tímov vyhral opäť americký tím XC Gear, pred talianskym Team Lozere AMV 4 a španielskym klubovým teamom RFME 1.

giertl.jpg
isde2019slovnaftrallyteam.jpg
isde2019gottbrosteamii.jpg
isde2019gottbrosteami.jpg

Viceprezident SMF pre Enduro a rally Pavol Sás nás pred chvíľkou informoval, že okrem úspešného štartu klubových tímov SMF na ISDE 2019 získala naša Gabika Čipková špeciálnu cenu od spoločnosti SCOTT, tzv. SCOTT TROPHY ISDE.

V dnešnom motokrose sa v absolútnom hodnotení jazdcov klubových tímov najviac darilo Štefanovi Svitkovi, ktorý v poradí jazdcov bez rozdielu triedy obsadil 16.miesto. V konečnom absolútnom poradí jazdcov klubových tímov, t.j. v zo 372 jazdcov skončil Štefan na 13.mieste a v hodnotení svoje triedy C2 mu patrí 8.miesto. Uvedené hodnotenie jazdcov klubákov vyhral štvornásobný majster sveta Antoine MEO z Francúzska, ktorý vyhral i triedu C2.

Martin Gottvald, pre ktorého bolo Portugalsko 25.ISDE obsadil v konečnom hodnotení svojej triedy C1 20.miesto. Pred neho sa na 15.mieste umiestnil druhý z trojice Slovnaft Rally teamu Martin Giertl a jeho klubový kolega Rastislav Kokavec obsadil v tejto triede C1 21.miesto. Pre oboch mladíkov je uvedený výsledok pri ich prvom štarte na ISDE veľkým úspechom.
dsc10116.jpg
kokavecrastislav.jpg

Zdroj: Tlačová správa SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre