Husqvarna Norden 901

Husqvarna sa tentokrát poriadne vytiahla. So svojim konceptom Norden 701 ukázala, že v jej blízkej budúcnosti môže prísť na svet aj cestovné enduro. Jednoznačné nádherné cestovné enduro!

Husqvarna Norden 901

Norden znamená v preklade zo švédskeho jazyka sever, to len tak na okraj. Oveľa dôležitejšie je, že dizajnéri Husqvarna dokázali postaviť na základoch modelu KTM 790 Adventure neskutočne štýlové, dizajnovo výrazne modené, no aj tak trošku retro ladené cestovné enduro. Základná línia modelu dokonca vzdialene pripomína staré dobroduržné KTM 990 Adventure, za ktorými svet dodnes plače. V každom smere jednoznačne veľmi zaujímavo spracovaná myšlienka novodobého turistického endura.

husqvarna-norden-701-5.jpg
husqvarna-norden-701-4.jpg

Norden 901 zjavne používa motor z nového modelu KTM 890 Duke R, ktorý je v prípade naháča naladený na 121 koní. U modelu Norden by mohol mať povedzme 105 - 110 koní, čo by bola vážna bomba. Samozrejme nebude chýbať kompletná elektronická výbava a hlavne nádherná prístrojovka tvorená rovno dvoma TFT displejmi.

husqvarna-norden-701-3.jpg

Podvozok bude z väčšej časti tiež prebratý z modelu 790 Adventure, čo je náznak ľahkosti, obratnosti a celkovo výborných jazdných vlastností. S 21 palcovým predným kolesom sa Norden určite nebude báť ani terénu. Otázkou už len zostáva, kedy sa Norden 901 dostane do sériovej výroby. A či si Husqvarna vystačí s jedným prevedením, alebo pôjde rovnako ako KTM rovno do cestnej verzie a dobrodružnejšieho prevedenia R.

husqvarna-norden-701-2.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre