Husqvarna 701 Enduro Long Range

Husqvarna pre túto sezónu vynovila svoje obľúbené modely 701 Supermoto a 701 Enduro. A do tretice priniesla aj 701 Enduro Long Range. Všetky tri modely už sú u predajcov Husqvarna

Husqvarna 701 Enduro Long Range

Jednovalec s výkonom 74 koní

Jednovalec s objemom 692,7 ccm je stále naladený na maximálnych 55 kW, čo je v preklade 74 koní. S krútiacim momentom 71 Nm máte v zálohe skutočne masívny krútiaci moment, predovšetkým keď berieme do úvahy nízku hmotnosť motocyklov. No napríklad v porovnaní s ostrými endurami má motor LC4 veľmi rozumne nastavený aj servisný interval výmeny oleja na 10.000 km. Samozrejmosťou u predchádzajúcej generácie už bola prešmykovacia spojka Slipper Clutch s hydraulickým ovládaním, brzdy od Bremba, plne nastaviteľné pruženie WP, frézované okuliare a jedinečný priehradkový rám s polyamidovým podsedlákom, ktorý zároveň funguje ako palivová nádrž.

husqvarna-701-enduro-long-range-4.jpg

Nová elektronika

Posledná generácia Husqvarny 701 už bola vybavená systémom Ride by Wire, no až tentokrát prichádza aj poriadna dávka modernej elektroniky, ktorá môže fungovať práve vďaka elektronickému plynu. Na ľavej rukoväti pribudlo dobre známe tlačidlo z ostrých enduro modelov a motokrosových motocyklov Husqvarna s možnosťou prepínania dvoch jazdných režimov a tlačidlom trakčnej kontroly TC, ktorá je citlivá aj na naklonenie motocykla. V elektronickej výbave pribudli aj pokročilejšie fíčre ako napríklad obojsmerný quickshifter Husqvarna Eeasy Shift. A dokonca je náklonové zákrutové ABS od Bosch.

husqvarna-701-enduro-long-range-5.jpg

701 Enduro Long Range

Hard endurám ako je Husqvarna 701 Enduro ešte určite neodzvonilo. Práve naopak! Vďaka veľkej obľube rally pretekov v súčasnosti je 701-tka perfektnou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú ľahký, výkonný a zároveň robustný, nerozbitný stroj. Pri dlhších pretekoch však sériová 13 litrová nádrž nebola práve dostačujúcou, takže prichádzali na rad dodatočné nádrže. Husqvarna však predstavuje sériové riešenie s veľkou nádržou, ktorá má objem až 25 litrov. Verzia 701 Enduro Long Range je o 10 kg ťažšia oproti sérii – 155 kg (s prázdnou nádržou). Za 701 Enduro zaplatíte 10.340 eur a endurko s veľkou nádržou 701 Enduro Long Range stojí o tisícku viac. Kit s veľkou nádržou sa dá u Husqvarny kúpiť aj samostatne, no vyjde vás takmer na dve tisíc eur. Kit všk okrem samotnej nádrže obsahuje aj dodatočné palivové čerpadlo, pasujúce plasty nádrže a upravené podsedlové plasty i nové sedadlo, ktoré svojim tvarom nadväzuje na väčšiu nádrž.

husqvarna-701-enduro-long-range-1.jpg
phoppmon2.jpg

husqvarna-701-enduro-long-range-2.jpg


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre