Honda Rebel už čoskoro v predaji

Výtržník menom Rebel nie je v ponuke značky Honda žiadnym nováčikom a tento názov sa už objavil pred dlhými desaťročiami. Tento rok legendárne meno opäť ožíva, samozrejme v celkom novej podobe. Malý-veľký uličník už čoskoro dorazí aj do SR, u predajcov by sa mal objaviť v máji.

Honda Rebel už čoskoro v predaji
Rodina sa rozrastá

Honda oprášila názov Rebel rozšírením ponuky svojich päťstoviek o malý „mestský" čoprík, ktorý dopĺňa súrodencov ako sú superšportová CBR500R, dobrodružne ladené cestovné enduro CB500X, či nahá klasika CB500F. Celým menom CMX500 Rebel je tak štvrtým členom famílie, ktorá ma namierené hlavne na majiteľov vodičákov skupiny A2, pretože ich pollitrové radové dvojvalce spĺňajú výkonový limit do 35 kW. Zabudnite na povery, že stroje v štýle chopper a cruiser musia byť zákonite drahé, Rebel by mal mať prijateľnú cenovku 5.990 eur.

2-9945917ymrebel.jpg

Upravený dvojvalec

Spomínali sme, že novinka prevzala agregát od trojice svojich starších súrodencov, no v tomto prípade nastali aj určité zmeny. Športový, vysokootáčkový charakter nie je pre triedu chopper-cruiser ideálny, takže sa k slovu dostali technici, ktorí priebeh výkonu trochu prekopali. V porovnaní s CBR500R padli za obeť asi dva koníky, no na druhej strane bol mierne posilnený krútiaci moment a jeho maximum 44,6 Nm je teraz dostupných ešte o tisícku otáčok nižšie, pri 6000 ot./min.

2-9948817ymrebel.jpg

Nový podvozok

Rebel je hodný svojho názvu a oproti ostatným súrodencom vyčnieva z radu. Kvôli tomu musel vzniknúť kompletne nový rúrkový rám, ktorý dáva motorke tradičnú „čoprácku" figúru – vysokú prednú časť a nízky zadok. Neskrýva ani črty štýlu bobber, hlavne pokiaľ jazdíte bez sedadla spolujazdca, tak pekne vyniká útly zadný blatník a relatívne tlsté koleso schované pod ním. Ak chcete vyraziť na výlet vo dvojici, na montáž druhého sedadla potrebujete len dve skrutky.

pod-9950917ymrebel.jpg
pod-9950817ymrebel.jpg

Miesto pre úpravy

Strohý a jednoduchý vzhľad dáva možnosti na individualizáciu stroja podľa požiadaviek majiteľa. Sám výrobca ponúka množstvo originálneho príslušenstva, takže nemusíte byť extra zručný staviteľ, aby ste si dokázali Rebel trochu odlíšiť. Prakticky založení jazdci pravdepodobne siahnu napríklad po rúrkovom nosiči, na ktorý následne môžu upevniť aj kožené brašne a absolvovať tak v sedle motorky naj nejaký ten výlet.

upr1-9949017ymrebel.jpg

upr2-9949717ymrebel.jpg
upr2-9949217ymrebel.jpg
upr2-9949817ymrebel.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre