FOTO: MM SR enduro Gelnica 2018

Prvý septembrový víkend sa uskutočnilo predposledné podujatie sezóny SMF 2018 v endure a countrycrosse. Pretekári sa po letnej pauze presunuli na východné Slovensko do Gelnice, na trať vlaňajších Majstrovstiev Európy.

FOTO: MM SR enduro Gelnica 2018

Pretekárov v piatok na večer privítal v depe poriadny lejak. Dážď nebol na škodu, naopak pretekom pomohol, keď sa na trati počas celého víkendu vôbec neprášilo. Do súťaže sa žiaľ prihlásilo len 125 pretekárov, ktorí si prišli vyskúšať nástrahy tamojších tratí. Organizátor zvládol prípravu trate ako vždy na výbornú. Okruh s dvoma špeciálnymi testami meral približne 70 kilometrov, členitý lesný terén ponúkol nádherné scenérie a mnohé pasáže preverili zručnosti pretekárov. Náročnosť terénu bola značná, to práve enduro,, čo si pochvaľovala drvivá väčšina zúčastnených pretekárov. Ako prvý absolvovali súťažiaci cross test, ktorý bol rýchly, z časti na lyžiarskom kopci, povrch tvorila bridlica a druhá časť testu bola na motokrosove trati, kde bolo množstvo technických zákrut. Druhý enduro test sa jazdil celý v lese, nechýbali výjazdy, zjazdy, lesné cesty, potoky. Množstvo kamenia a koreňov robilo test omnoho ťažším a technickejším.

image0036.jpg

Absolútnym víťazom v Gelnici sa stal po súčte bodov dvoch súťažných dní Patrik Halgaš (SVK), ktorý predviedol perfektný výkon počas nedele a zaručil si aj víťazstvo v triede MM SR E2 a MM SR Junior. Druhý s rovnakým počtom bodov ako víťaz sa umiestnil Štefan Svitko (SVK), ktorý si práve štartom v Gelnici potvrdil zisk svojho jubilejného 20-teho titulu medzinárodného majstra Slovenska v country crosse a endure. Trojicu najlepších v absolútnom poradí bez rozdielu triedy, návratom po zranení, uzavrel Miroslav Ševela (SVK), víťaz kategórie MM SR E3.

image0114.jpg

Prierez výsledkami Medzinárodných majstrovstiev SR Gelnica v súčte dvoch súťažných dní:

V triede MM SR E1 zvíťazil Martin Giertl (SVK), v triede MM SR E2 zvíťazil Patrik Halgaš (SVK) a v triede MM SR E3 zvíťazil Miroslav Ševela (SVK).

image0181.jpg

V triede MM SR Junior si najlepšie počínal Patrik Halgaš (SVK). V triede MM SR Kadet zvíťazil Filip Klabačka (CZE) a v triede MM SR Dorast zvíťazil Miroslav Madigár (SVK). Medzi ženami si prvenstvo vybojovala Gabika Čipková (SVK).

image0195.jpg

V triedach Slovenský pohár si pretekári počínali nasledovne: v triede SP E1 zvíťazil Ivan Belko (SVK), v triede SP E2 zvíťazil Roman Cingel (SVK) a v triede SP E3 zvíťazil Tomáš Minarský (SVK).

image0194.jpg

V triedach Hobby boli víťazi nasledovní: Hobby E1 - Pavel Kardoš (SVK), Hobby E2 - Jakub Gíreth (SVK) a Hobby E3 - Martin Kužel (SVK). V triede Regionál zvíťazil Tomáš Linet (SVK).

image0280.jpg

V kategórii MM SR Veterán zvíťazil Martin Gottvald (CZE- lic. SMF) a v Pohári SMF kategórie Superveterán Dušan Čipka (SVK).

V súťaži tímov získal v Gelnici prvé miesto BAMU & RKS Moto Team v zložení: Štefan Svitko, Rastislav Kokavec, Martin Giertl, Ivan Belko, Peter Murgaš (všetci SVK).

image0087.jpg

Podujatie v Gelnici bolo pripravené perfektne na najvyššej úrovni. Zázemie, trať a celá atmosféra podujatia boli vynikajúce, za čo patrí poďakovanie celému GL MOTO teamu a ľudom, ktorí sa na podujatí podieľali. Ďalej patrí poďakovanie traťovým maršalom z Motor teamu Prievidza, ktorí sa starali počas celého víkendu o bezchybný chod pretekov. Poďakovanie patrí aj všetkým zúčastneným a v neposlednom rade sponzorom, ktorí pomohli pri organizovaní tohto podujatia. Je len na škodu veci, že možnosť účasti na takomto vynikajúco pripravenom podujatí nevyužilo viacero jazdcov a že nevyužili možnosť konfrontácie svojich jazdeckých schopností v náročnom teréne okolia Gelnice.

image0133.jpg

„Enduro" sezóna SMF pokračuje 29. a 30. septembra záverečným podujatí MM SR Countrycross v Morovne, kde sa v sobotu bude naposledy štartovať a bodovať do seriálu Enduro a Countrycross jednotlivcov a nedeľa bude patriť súťaži dvojíc. Dvojice budú po novom rozdelené na dve kategórie: Pohár SMF a Pohár SMF Hobby. Všetci jazdci i priaznivci slovenského endura sú v Morovne srdečne vítaní.

Omnoho viacej fotografií nájdete na našom FB profile: FOTO Gelnica 2018 facebook

image0054.jpg
image0036.jpg
image0050.jpg
image0279.jpg
image0131.jpg
image0029.jpg
image0097.jpg
image0047.jpg
image0084.jpg
image0153.jpg
image0224.jpg
image0156.jpg
image0125.jpg
image0280.jpg
image0132.jpg
image0133.jpg
image0195.jpg
image0181.jpg
image0179.jpg
image0083.jpg
image0173.jpg
image0087.jpg
image0003.jpg
image0114.jpg
image0209.jpg
image0098.jpg
image0194.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre