Enduro alebo trial?

Nie je žiadnym tajomstvom, že trial je skvelou prípravou na akúkoľvek inú motocyklovú disciplínu. Mená ako Tadek Blazusiak, Graham Jarvis a veľa ďalších začínali práve s trialom a teraz hviezdia v extrémnom endure. Fabrika Beta dala dohromady „dream team" a pripravila zaujímavé porovnanie.

Enduro alebo trial?

Talianska fabrika Beta v poslednom čase hviezdi hlavne v endure, tento rok sa teší z viacerých svetových titulov, no kvalitnú osádku má aj v disciplíne trial. Pod rúškom spoločného fotenia reklamných záberov zvolala svojich päť top svetových jazdcov. Až keď sa zišli na dohodnutom mieste, ľudia z fabriky im oznámili, že pripravili pre nich netradičnú súťaž.

cm156051.jpg
cm4673138.jpg
Na štart sa postavil Steve Holcombe, aktuálny majster sveta v Enduro3 aj celkovo v EnduroGP, Christophe Charlier, trialisti James Dabill a Albert Cabestany a nakoniec Travis Teasdale, ktorý sa špecializuje na extrémne enduro. Jazdci tentokrát nechali svoje športové náradie „odparkované" a na podujatí používali len štandardné sériové motorky Beta. Ako sa im v netradičnom zápolení darilo, si pozrite vo videu.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre