Elektrický koncept Husqvarna E-Pilen

Husqvarna naplno pracuje na svojej novej generácii elektrických motocyklov. Prvým z konceptov, ktorý oficiálne predstavili, je moderný naháčik E-Pilen so silou 8 kW a dojazdom 100 km.

Elektrický koncept Husqvarna E-Pilen

Husqvarna Motorcycles chce pridať ku svojim obľúbeným modelom Vitpilen a Svartpilen novodobý model, ktorý by oslovil všetkých mladých priaznivcov elektrickej mobility. Koncept E-Pilen ukazuje, akým smerom sa chce Husqvarna uberať. Motocykel je vybavený motorom s výkonom 8 kW, čo znamená, že by mal byť alternatívou k mestským 125-kám, na ktoré vám stačí automobilový vodičák s dvojročnou praxou.

husqvarna-epilen-concept-1.jpg

Husqvarna sľubuje dojazd 100 kilometrov, čo zodpovedá bežnému dennému dosahu nielen pri jazde do práce, ale aj malému poobednému výjazdu pre začínajúcich jazdcov. E-Pilen by mal byť navyše vybavený ľahko vymeniteľnou štandardizovanou batériou, takže by sme sa v budúcnosti mohli tešiť napríklad na mestské automaty, kde si môžete ľahko vymeniť vybitý akumulátor za čerstvo nabitý.

husqvarna-epilen-concept-3.jpg

Husqvarna ďalej v oficiálnej správe hovorí, že E-Pilen je len prvý z jej konceptov elektrických motocyklov a už v blízkej budúcnosti odhalí viac modelov určených pre E-mobilitu.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre