Ducati oslavuje 25 rokov modelu 916

Špeciálna edícia Ducati V4 S oslavuje 25 rokov od zrodenia prelomového superbike modelu Ducati 916. Aj s hrkotajúcou suchou spojkou! Bude ich vyrobených limitovaných 500 kusov.

Ducati oslavuje 25 rokov modelu 916

Ducati oslavuje 25 rokov od zrodenia modelu 916. Motorky, s ktorou Carl Fogarty získal tri majstrovské tituly Superbike a Troy Corser ďalší štvrtý titul. Legendárna Ducati 916 prišla na svet v roku 1994, teda presne pred 25 rokmi. Práve pred pretokom svetového seriálu Superbike v kalifornskej Laguna Seca bola predstavená táto špeciálna edícia V4 S 25° Anniversario.

ducati-1.jpg

Jednou z najdôležitejších zmien výročnej V4 S je použitie suchej spojky, tak ako na starých Ducati 916, aj s typickým hrkotajúcim zvukom pri vymačknutej spojke. Limitka má navyše krásne kované kolesá Marchesini Racing, ktoré šetria kilogram hmotnosti. Nový homologovaný Akrapovič šetrí ďalší pol kilogram hmotnosti. A vylepšená je aj elektronika ako napríklad trakčná kontrola EVO 2 z modelu V4 R. Cena zatiaľ nebola zverejnená, ale pre pokoj duše ju radšej ani nechceme vedieť.

ducati-2.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre