Ďalších 6 bodov pre Richarda Šikyňu z MXGP v Anglicku

Druhé podujatie seriálu „2019 FIM MXGP Motocross World Championship" sa po úvodných pretekoch v Južnej Amerike konalo 23.-24.3.2019 v Anglicku, na známej trati v Matterley Basin. Richard Šikyňa (MX Slovakia) jazdiaci za český tím JD GUNNEX KTM RACING TEAM si v triede MX2 na motocykli KTM 250SXF dokázal aj na tejto náročnej trati poradiť s jej nástrahami a tiež s mimoriadne silnou konkurenciou. Po 18. mieste v sobotňajšej kvalifikácii si v nedeľu v hlavných pretekoch za 19. a 17. miesto pripísal ďalších 6 vzácnych bodov do priebežného hodnotenie a umiestnil sa na celkovom 19. mieste.

Ďalších 6 bodov pre Richarda Šikyňu z MXGP v Anglicku

V rámci podujatia sa uskutočnilo i úvodné podujatie seriálov ME tried EMX250 a EMX2T, kde malo Slovensko taktiež svoje zastúpenie. V triede EMX2T nás reprezentoval Peter Hudák, ktorý obsadil v náročnej európskej konkurencie celkovo 27. miesto.

Výsledky ME: http://www.fim-europe.eu/events/662

Výsledky MS: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Richard Šikyňa (#102)
„Počas celého víkendu som sa cítil na motorke dobre. V kvalifikačných pretekoch som mal dobrý štart a jazdil som na 10. mieste. V druhom kole ma ale zastavil pád z vlastnej viny a prepadol som sa až na 25. miesto. Dostal som sa späť do tempa a cieľom som nakoniec prešiel 18.. V prvej jazde som mal dobrý štart, niekde okolo 10. miesta, ale hneď v druhej zákrute som mal kontakt s iným jazdcom a vypadol som mimo trať. Potom som sa musel doťahovať a v cieli to stačilo na 19. miesto. V druhej jazde som mal podobný štart ako v tej prvej. V treťom kole som sa znovu nevyhol pádu po kontakte s iným jazdcom. Prepadol som sa niekde na 22. miesto, ale podarilo sa mi ešte dostať na 17. miesto. Dotiahol som aj skupinku 4 jazdcov, ale už sa mi nepodarilo ich predbehnúť. So svojou jazdou som spokojný, no v ďalších pretekoch sa musím vyvarovať hlavne zbytočným chybám a pádom."

Peter Kolek, manažér MX Slovakia
„Aj na tohtoročných druhých pretekoch MXGP Rišo ukázal, že v príprave na sezónu poriadne zabral a nič nepodcenil. Preteky na jeho najobľúbenejšej trati zvládol veľmi slušne, aj keď o lepší výsledok ho pripravili pády. V motokrose sa to občas stáva aj tým najlepším, tak len zostáva dúfať, že si na to Rišo dá v ďalších pretekoch trochu viac pozor. Už tento víkend ho čakajú ďalšie veľmi náročné preteky na holandskom piesku, tak mu prosím Vás všetci držte palce."

sikyna2019uk1.jpg
sikyna2019uk3.jpg

Zdroj: TS MX Slovakia/P. Kolek; doplnenie SMF
Foto: Roman Borák © MX Slovakia

Buďte s nami v kontakte

Komentáre