DAKAR 2018 bez Ivana Jakeša - v roku 2018 pôjde MS Cross country

Ivaj Jakeš sa už 11-krát postavil na štart prestížnej Rely Dakar a vyzeralo to tak, že rodák z Brezovej pod Bradlom sa predstaví na Dakare aj po dvanásty raz. Nakoniec je však všetko inak, pôjde Majstrovstvá sveta Cross country 2018.

DAKAR 2018 bez Ivana Jakeša - v roku 2018 pôjde MS Cross country

Štartovné zaplatené, štartové číslo priradené a dokonalá príprava absolvovaná. Jakeš však na poslednú chvíľu ohlásil, že do Južnej Ameriky nepocestuje. Hlavu mu totiž zamotala ponuka účasti na Majstrovstvách sveta Cross country rally. "Dostal som lákavú ponuku, ktorej sa nedalo odolať. Chceme budúci rok jazdiť seriál majstrovstiev sveta v rely. Je to pre mňa veľká výzva. Chcel som ísť šampionát už niekoľko rokov, ale dosiaľ sa mi na ňom nepodarilo zúčastniť. Teraz sme sa s mojimi partnermi dohodli, že pôjdeme MS a zodpovedne sa pripravíme na Rely Dakar 2019," uviedol Jakeš na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

Jedenásť rokov bol Dakar súčasťou jeho života, teraz si ho však Jakeš vychutná z pohodlia obývačky. Posledné dva ročníky, bohužiaľ, nedokončil a tak túto pauzu od najväčšieho púštneho dobrodružstva berie ako reštart. „Je to jedna z vecí, ktoré ma presvedčili o tom, že možno je potrebné sa niekde namotivovať a pretrhnúť tú smolu, ktorú som mal."

Program budúcoročných majstrovstiev sveta ešte známy nie je, no mali by sa jazdiť v Katare, Spojených Arabských Emirátoch a v Južnej Amerike. Jakešovi do tímu pribudli i nové tváre – o jeho kondíciu sa bude starať bývalý hokejový reprezentant Miroslav Lažo a pomáhať mu bude aj multifunkčný žánrový športovec Filip Šebo.

2331954516303622070230803449134210643045375n.jpg

Zdroj: TASR a reportáž TV Markíza/ Tlačová správa smf.sk

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre