CUSTOM: TRIUMPH TIGER

Na svete je nový Tiger 800, no do skutočného terénu by sme ho určite nezobrali. Ale s týmto špeciálom z továrne Triumph už by sa poriadne dalo vyblbnúť aj mimo asfaltu.

 CUSTOM: TRIUMPH TIGER

Tiger Tramontana

Projekt modelu Tiger 800 s označením Tramontana majú na svedomí bratia David a Felipe Lopez, ktorí pracujú priamo pre továreň Triumph na oddelení vývoja rámov. Dvaja vývojári sú originálne Španieli a Tramontana je názov vetra, ktorý fúka zo severu ponad Pyreneje. Motocykel bol postavený špeciálne na preteky Panafrica Rally, ktoré vedú 2.000 km naprieč Markom a saharskými dunami. Tento počin značky Triumph určite nebude len takým výstrelom do vzduchu a dúfame, že sa Angličania pochlapia aj s nejakou ostrejšou verziou ich modelu Tiger 800.

01.jpg

Trojvalec do terénu?

Projekt Tramontana vznikol na základe modelu Tiger 800 XCx, no s kompletne prepracovaným podvozkom. „Chlapci v továrni v Hinckley pracovali aj mimo svojho pracovného času, aby sme stihli dokončiť model Tramontana na africké preteky. Vo firme Triumph vládne takéto silné nadšenie pre motocykle a nové projekty," hovoria bratia Lopezovci. Tramontana zvládla celú Rallye a dokonca si takmer vybojovala víťazstvo v poslednej šiestej etape, od ktorého ju delil len pád jej jazdca. V továrni dokážu postaviť výborný podvozok aj do terénu, o tom sme určite presvedčení. No ukázalo sa, že aj trojvalec môže zažiariť v úlohe skutočného rely motocykla vo svete, ktorý za posledné roky úplne ovládli dvojvalce.

newedit2.jpg

articleasset7.jpg
newedit2.jpg
articleasset53.jpg
02.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre