CUSTOM R NINE T

Stavbička v dnešnej rubrike custom je trošku z iného súdka. Na prvý pohľad sa tvári ako pretekár z minulosti, no pod modernými retro kapotami sa skrýva nové BMW R nineT. Každopádne veľmi podarený custom.

CUSTOM R NINE T

BMW R nineT

Bavoráci už niekoľko rokov ponúkajú svoje moderné retro R nineT s dvojvalcovou boxerovou tisícdvästovkou a to hneď v niekoľkých prevedeniach. Od roku 2017 BMW ponúka aj svoj vlastný R nineT Racer, čiže kávičkového pretekára so štýlom šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov. No páni z kalifornskej dielne JSK Moto sa rozhodli, že si postavia svoj vlastný Racer. JSK Moto sa vo veľkom venuje prestavbám na objednávku a za celou dielňou stojí jeden muž – Samuel Kao.

bmw-1.jpg

Autobahn Streak

Samuel pomenoval svoj najnovší výtvor Autobahn Streak. Asi si predtým dal nejakú základnú lekciu nemčiny, keďže pri hľadaní mena pre svoje BMW použil nemecké aj anglické slovo, ktoré spolu v preklade znamenajú „diaľničný pruh". V JSK Moto poňali túto stavbu ako relatívne jednoduchú nadstavbu na originálne R nineT s možnosťou zákazníkov objednania jednotlivých dielov. Základom je hlavne nové prekrytovanie nádrže a predná retro kapota, ktoré splu tvoria jednoliaty celok. Pri pohľade spredu zaujme hlavne moderný svetlomet v štýle BMW automobilových svetiel v tvare anjelských očí. V kapote je vsadená originálna sériová prístrojovka z R nineT.

bmw-3.jpg

Text: Massimo, Foto: S. West, J. Yang

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre