CUSTOM: Honda CR 500

Tento custom je z úplne iného sveta. Motorka, pri ktorej sa offroad nadšencom rozbúcha srdce o 500 dvojtaktných otáčok rýchlejšie – Honda CR500R. Medzi customovými stavbami výnimočný počin, no jednoznačne s dokonalým výsledným efektom.

CUSTOM: Honda CR 500



Honda CR500

Dnes sa v rubirke ojazdených motocyklov venujeme Honde CRF450R, no jej predchodkyňa CR500 ponúkala v čase svojej existencie úplne iný jazdný zážitok. Tak veľký zdvihový objem v dvojtaktnom prevedení ponúkal skutočne extrémny jazdný zážitok. Motor bol naladený na zhruba 56 koní, čo je porovnateľné s dnešnými štvortaktnými 450-tkami. No výkonová krivka prvých modelov bola tak šikmá, že v priebehu tisíc otáčok výkon motora skočil o 18 koní. Toto bola skutočná dvojtaktná divočina. Kvapalinou chladená CR500 sa vyrábala od roku 1985. Prvé ročníky boli skutočne ťažko ovládateľné, no potom Honda upravila hlavu valca, takže bol priebeh výkonu oveľa plynulejší. V roku 2001 Honda ukončila výrobu CR500 za presunula sa na štvortaktný front so svojou novou CRF450R.

thorntonhundredcr500tracker10.jpg

Flat Tracker

Honda CR500 sa pomaly stáva zberateľským kúskom ako legenda vo svete motokrosovej éry klasickej triedy päťstoviek pred nástupom moderných štvortaktov. Predovšetkým v USA. No aj mladý 21 ročný Angličan Jody Millhouse sa do tejto motorky zaľúbil natoľko, že z nej stvoril tento krásny Flat Tracker. Jody má motorky v krvi. Jeho otec sa im venuje už dlhé roky a jeho stavby sa neraz objavili na obálke časopisu Stretfighter. Ako sa hovorí, jablko nepadne ďaleko od stromu, takže sa Jody rozhodol pokračovať v týchto koľajoch a založil dielničku Thorton Hundred Motorcycles. A prvým jeho počinom je práve tento Flat Tracker, ktorý asi nepotrebuje veľa slov. Krásny, čistý a pritom tak jedinečný dizajn s dôrazom na detail. Myslíme, že chlapec sa vybral vo svojom živote určite tým správnym smerom.

thorntonhundredcr500tracker12.jpg
thorntonhundredcr500tracker8.jpg
thorntonhundredcr500tracker2.jpg
thorntonhundredcr500tracker10.jpg
thorntonhundredcr500tracker4.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre