​CUSTOM: DESERT SLED

Väčšina súčasných motocyklov scrambler dbá viac na štýl, ako na skutočné offroad schopnosti. A úplne rovnako je to aj so sériovým BMW R nineT Urban G/S. No v prípade tejto prestavby je to dokonalý mix štýlu a offroad schopností.

​CUSTOM: DESERT SLED

Desert sled

Táto veľmi vydarená stavba pochádza zo španielskej dielne Fuel Bespoke Motorcycles a vznikla na podnet španielskej centrály BMW Motorrad, ktorá im na tento projekt poskytla novučičké sériové R nineT Urban G/S. Inšpiráciu chlapci z Fuel Bespoke čerpali zo zámoria, z amerických púštnych rally motocyklov zo šesťdesiatych rokov, ktoré sa v komunite jazdcov označovali ako „desert sleds". V tej dobe boli púštne špeciály prerobené z klasických cestných motocyklov. Zdvihnuté výfukové zvody aj výfuková koncovka, spodná ochrana motora, číselné tabuľky a vysoko umiestnené sedadlo. No okrem štýlu chceli úpravcovia poriadne zapracovať aj na jazdných vlastnostiach sériového R nineT, ktoré je aj v prípade modelu Urban G/S určené na 80-90 percent výlučne na cestu.

fuelbmwrninetdesertsled1.jpg

Coyote

Stavba s názvom Coyote je skutočne akýmsi púštnym kojotom, zaprášeným vlkom prázdnych plání. Namiesto originálnej nádrže použili stavitelia malú nádrž z naháčika Suzuki GT 250 zo sedemdesiatych rokov. Tá spolu s novým rovným sedadlom dodali stavbe tú správnu púštnu líniu. K tomu úzke pochrómované dobové blatníky, bielo žlté číselne plasty pod sedadlom a v neposlednom rade racingová farebná úprava. A čerešničkou na torte sú poriadne vysoko zdvihnuté výfukové koncovky na oboch stranách motocykla. K tomu ešte široké riadidlá a mini svetlo so štýlovou mriežkou. Predná vidlica dostala nové vnútornosti a zadný tlmič je pre zmenu úplne nový a od Öhlinsu, takže sa z Urban G/S stalo skutočné Offroad G/S. Vypletané bezdušové kolesá sú z doplnkového katalógu BMW Motorrad a sú obuté v obľúbených pneumatikách Continental TKC 80. Výsledok je tak dokonalý nielen po dizajnovej stránke, ale dokáže potešiť svojimi vylepšenými jazdeckými schopnosťami.

Foto: A. Puig

fuelbmwrninetdesertsled.jpg



Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre